Reakcia na plánovaný protest: Dôležitá výstraha ministra obrany i vnútra!

Po rokovaní vlády verejne vyhlásil, aby ľudia mali rozum a ešte viac nezhoršovali epidemiologickú situáciu na Slovensku. Taktiež podotkol, že protestujúcim v čase núdzového stavu, ktorý v krajine pretrváva, hrozia vysoké sankcie.

„Osoby, ktoré útočili na príslušníkov Policajného zboru, iných verejných činiteľov a techniku, sú podozrivé zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa počas núdzového stavu, s predpokladanou sadzbou trestu odňatia slobody na 12 až 25 rokov alebo doživotie,“ informovala polícia SR o osobách z prvého protestu, ktorý sa konal 17. októbra.

Odlišný pohľad na protest oproti ministrovi vnútra majú predstavitelia opozičného Smeru, ktorí chcú byť jeho súčasťou. „Ak ľudia nesúhlasia s vládnutím Igora Matoviča (OĽaNO), mali by 17. novembra prísť a vysloviť svoj názor. Pokojným a demokratickým spôsobom, aby nedali Matovičovi dôvod na ďalší brutálny zásah,“ uviedli na sociálnej sieti.

Koalícia by tak mala mať oprávnené obavy, keďže hromadný protest môže vyvolať ešte väčšie napätie v spoločnosti. Pohoršenie neskrýval ani minister obrany Jaroslav Naď, ktorému prekáža hlavne konanie jeho opozičných kolegov. ,,Ak bývalí premiéri ,,burcujú“ ľudí, aby nedodržiavali zákon, tak to znamená, že sa veľmi boja,“ uviedol na tlačovej konferencií.