Najlepší slivkový koláč, aký som kedy robila: Slivky môžete nahradiť aj iným ovocím a ten krém je božský!

Postup:
Múku zmiešajte s cukrom, práškom do pečiva, soľou a zmäknutým maslom.

Pridajte žĺtky a kyslú smotanu a vymiesime cesto. (Ak sa Vám cesto dostatočne nelepí, môžete si trochu pomôcť kyslou smotanou).

Z takto vzniknutého cesta si urobíme tenký plát a vložíme ho na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Hrúbka plátu by mala byť cca 0,5 cm.

Cesto posypeme dvoma lyžicami krupice (tenká, tak akurát aby absorbovala slivkovou šťavu).

Olúpeme a nakrájame si slivky na pol – pokladáme je hore nohami, posypeme škoricou a posypeme zvyšnými 3 lyžicami krupice.

Krém
Vezmeme si bielka a spoločne s cukrom ušľaháme tuhý sneh. V hrnci zmiešajte vaječné žĺtky s pudingovým práškom a kyslou smotanou. Nakoniec obe zmesi starostlivo premiešame a nalejeme na ovocie a zarovnáme.

Pečieme v predhriatej rúre 40-45 minút pri teplote 170-180 ° C. Nezabudnite koláč v priebehu pečenia kontrolovať – každá rúra pečie inak. Môžete si koláč prekryť papierom na pečenie aj z hornej časti.

Dobrú chuť!