Z bezdomovca hrdina: „Muž s vozíkom“ zastavil útočníka, z ulice mu pomôže zbierka

Zatiaľ čo ľudia Rogersa oslavujú, predstavitelia polície štátu Viktória sa ohľadne jeho reakcií na útok nezhodujú. Zástupca komisára Shane Patton povedal, že polícia bezdomovcovu pomoc na mieste činu oceňuje. „Niet pochýb o tom, že sa zachoval statočne,“ povedal rádiu ABC a dodal, že „si jeho pomoc veľmi váži“.

Na druhú stranu Pattonov nadriadený, hlavný komisár Graham Ashton, vyhlásil, že Rogersové správanie mohlo viesť k tragickým dôsledkom. „Nerád kritizujem ľudí v tejto situácii, inštinktívne reagujú na to, čo sa deje pred nimi,“ povedal Ashton melbournskému radiu 3AW.

„Ale keby býval nákupný vozík trafil policajta a zrazil ho k zemi, a tým by sa útočník dostal nad neho, určite to mohlo mať tragické následky. V tomto prípade našťastie nemalo.“

Premiér štátu Viktória Daniel Andrews dnes potvrdil, že zosnulému reštauratérovi Sisto Malaspina, ktorý bol v mieste veľmi obľúbený, bude vypravený štátny pohreb. Uvažuje sa aj o tom, že po ňom bude premenovaná ulica, kde prevádzkoval svoju kaviareň.