Po prečítaní tohto článku šupku z cibule do koša už nikdy nevyhodíte

Výhody cibuľovej šupky:

reguluje krvný tlak
potláča choroby krvného obehu
znižuje hladinu cholesterolu
pôsobí ako antidepresívum
účinne bojuje s alergiou
priaznivo ovplyvňuje rast svalovej hmoty
znižuje opuchy
zmierňuje kŕče v nohách

Poznámka: Cibuľové šupky nie sú jedlé. Nižšie sa dozviete, ako ich možno využiť.

Tak ako cibuľová dužina, tak aj šupky väčšinou pripravujeme pri prechladnutí. Napríklad v boji proti bronchitíde by sme mali využiť cibuľovú vývar so šupiek. Stačí, ak vriacu vodu nalejeme na nieoľko cibuľových šupiek a necháme vylúhovať.

Samozrejme, túto tekutinu nepijeme, šupky jednoducho zabalíme do gázy, priložíme na hrudník. Takto si pomôžeme pri vykašliavaní, rekonvalescencii dýchacích ciest. Opakujte 3x do dňa. Ak sa pýtate, čo môže za účinnú silu šupiek, hneď vám to prezradíme. Je to najmä obsah eterických olejov ale aj prítomnosť kyseliny jantárovej, citrónovej a jablčnej.

Ďalšie využitie cibuľovej šupky:
Problémy s pleťou – Cibuľa má antiseptické účinky a preto znižuje podráždenie – stačí potrieť tvár neolúpanou cibuľou a potom tvár umyť vodou.

Farbenie vlasov – Áno, čítate správne! Cibuľové šupky môžu farbiť vlasy! Táto metóda funguje najlepšie na svetlých vlasoch. Potrebujete 30 až 50 gramov šupky, ktoré necháme hodinu vo vode. Po hodine sa zmes zmení na pastu, ktorou vlasy potrite pred každým umývaním vlasov. Vlasy budú mať zlatý odlesk.

Pre rast vlasov – Cibuľa podporuje rast vlasov. Rastú rýchlejšie, ale predovšetkým sú silnejšie ako kedykoľvek predtým. Šupku niekoľko minút varte a potom sceďte. Vodu dajte do prázdnej fľaše od šampónu. Vždy pred umývaním vlasov jemne vmasírujte do pokožky hlavy.

Ako dochucovadlo – Ak chcete využiť zdravé vlastnosti šupky, môžete ju vhodiť do polievky počas varenia a odstrániť pred podávaním. Týmto spôsobom z nej získate všetky živiny.