Spoveď Bartošovej († 48) syna: Ťažké chvíle kvôli seriálu o jeho mame, prečo vlastne súhlasil?!

Samir sa obával, že speváčkin syn Artur Štaidl (25) zámer nakrútiť minisériu o jeho mame neschváli. Jeho súhlas ho prekvapil. Syn Bartošovej a skladateľa Ladislava Štaidla († 75) pre tn.nova.cz odhalil svoje dôvody. „K súhlasu k nakrúcaniu ma presvedčilo niekoľko vecí. Bolo mi sympatické, že za mnou režisér a scenárista Michal Samir prišiel osobne, aby mi po rokoch svojich rešerší osobne prezentoval svoju predstavu, a aj tak bol všetko ochotný položiť, ak by som nesúhlasil,“ odhalil Artur.

Ocenil, že prístup režiséra k jeho mame bol citlivý. „Povedal mi, že jeho zámerom nie je postaviť mojej matke pomník, ale porozprávať príbeh, ktorý sa k maminke postaví ako k človeku so všetkými jeho kladmi a zápormi. To ma oslovilo,“ hovorí. Priznáva však, že čítanie predbežného scenáru preňho nebolo ľahké.

„Musím dodať, že som čítal podrobné opisy deja predtým, než sa Michal pustil do scenáru a sám vám potvrdí, že som mu do toho jediný raz nezasiahol. Bolo to občas obtiažne čítanie, ale vždy bol dodržaný sľub, že je to seriál o ľuďoch, kde nikto nie je dobrý alebo zlý. Nemyslím si, že svet taký je,“ dodal Artur.

Mladík prišiel v januári 2021 nečakane aj o otca. Ladislav Štaidl zomrel na komplikácie spojené s koronavírusom, rolu zohrali aj predchádzajúce onkologické problémy. V živote Artura sa tento rok odohrali veľké zmeny, opustil garsónku v bytovom dome, ktorý patril jeho otcovi, a presťahoval sa k priateľke Simone.

Artur v sebe hudobné gény po slávnych rodičoch nezaprie, bol spevákom metalovej kapey Behind The Mirror, tá sa však v roku 2018 rozpadla. Hoci dedil po slávnych rodičoch, so založenými rukami nesedí. Mladý Štaidl skúšal šťastie napríklad biznisom s požičiavaním vodných fajok na rôzne eventy, ponúkal tiež fotenie portrétov.

FOTOGALÉRIA: