Žena uverila, že si píše s filmovou hviezdou: Falošný Rami Malek obral naivku o balík peňazí!

Stratila súdnosť
Žena nadšená z kontaktu s hviezdou stratila všetku súdnosť. Konverzácia naberala na obrátkach, padla úvaha, že by herec prišiel do Česka. Lenže to malo svoje ale …

Ako skutočná hviezda vypočítal falošný Rami Malek svoje náklady. „Postupne žiadal peniaze na letenku, pobyt, výlohy pre svojho agenta. Suma sumárum odoslala fanúšička do zahraničia 175 tisíc korún, „ uviedol policajt.

Namiesto nadšenia z neobyčajného stretnutia zostali naivke len slzy. Podvodník po prevode peňazí „zbalil krám“ a kriminalisti zaevidovali prípad, ktorý zrejme nemá obdobu.

Podvodníkov pribúda
Podobných prípadov pribúda, od začiatku tohto roka len v okrese Brno pripravili podvodníci sedem žien o celkovo 1,5 milióna korún. Skôr tu kriminalisti šetrili dva prípady ročne.

„Dokážu sa zacieliť na ženy na sociálnych sieťach alebo na zoznamovacom portáli na zvyčajne rozvedenú ženu, osloviť ju so starostlivo pripraveným príbehom podloženým precítenou komunikáciou. Páchatelia sa snažia komunikovať česky, obvykle s pomocou prekladača, alebo svoje predstierané city dokážu odovzdávať anglicky, „ vysvetlil kriminalista, prečo podvodníci zaznamenávajú čoraz viac úspechov.

FOTOGALÉRIA: