Cesnakové mlieko: Vylieči astmu, kašeľ, choroby srdca, nespavosť, artritídu a mnohé iné

Recept na cesnakové mlieko

Ingrediencie

  • 10 roztlačených strúčikov cesnaku
  • 500 ml mlieka
  • 2-3 čajové lyžičky cukru
  • 250 ml vody

Postup

1. Nalejte mlieko a vodu do hrnca a pridajte roztlačený cesnak.

2. Zmes priveďte k varu. Varte na miernom ohni asi 5 minút. Občas premiešajte a dávajte pozor, aby mlieko nezačalo kypieť.

3. Po odstavení z plynu pridajte cukor a zamiešajte.

4. Cesnakové mlieko je hotové! Pite ho ešte teplé, nie však príliš horúce.

Poznámka: Varením sa síce odbúra časť liečivých účinkov cesnaku, no zďaleka nie všetky, ale len menšina. Varenie je však potrebné, aby cesnak nedráždil tráviaci systém.

Zdravotné prínosy cesnakového mlieka

Lieči kašeľ – Do cesnakového mlieka môžete pridať ešte mletú kurkumu. Cesnak zničí všetky baktérie. Kurkuma potlačí v tele zápaly a upokojí chronický kašeľ.

Reguluje hladinu cholesterolu v krvi – Denná konzumácia tohto nápoja v priebehu jedného týždňa zníži zlý LDL cholesterol a zvýši dobrý HDL cholesterol.

Lieči artritídu – Pravidelná konzumácia cesnakového mlieka zmierni bolesti pri artritíde a chronické zápaly kĺbov.

Lieči astmu – Pre zmiernenie astmy zjedzte 3 uvarené strúčiky cesnaku pred spaním.

Srdcové ochorenia – Cesnakové mlieko znižuje LDL cholesterol a predchádza tvorbe krvných zrazenín.

Bojuje proti zápalu pľúc – Pri zápale pľúc pite cesnakové mlieko 3 krát denne po 0,5 až 1 dcl.

Bojuje proti nespavosti – Tento liečivý nápoj vás uvoľní a pomôže vám ľahšie zaspať.

Napomáha tráveniu – Cesnak je účinné antiseptikum. Posilňuje imunitný systém a napomáha tráveniu. Navyše čistí lymfatický systém a detoxikuje telo. Zvyšuje produkciu tráviacich štiav a bojuje proti hnačke.

Lieči pľúcnu tuberkulózu – Síra v cesnaku účinne lieči toto ochorenie. Rozmiešajte 3 strúčiky cesnaku v 240 ml mlieka a 1 l vody. Zmes priveďte k varu a varte tak dlho, aby vám ostala 1/4 pôvodného množstva. Tento nápoj pite trikrát denne.

Bojuje so žltačkou – Cesnak účinne odstraňuje toxíny z tela a je veľkým pomocníkom v boji proti žltačke. Síra v cesnaku je vynikajúca pri ochorení pečene a lieči jej stukovatenosť. Cesnak obsahuje alicín a selén, čím stimuluje tvorbu žlče. Pre vyliečenie zo žltačky pite cesnakové mlieko minimálne počas doby jedného týždňa.

Lieči ischias – Cesnakové mlieko účinne lieči bolesť sedacieho nervu známej ako ischias. Jeho pravidelná konzumácia vám poskytne blahodarné liečivé účinky.

Lieči impotenciu a neplodnosť – Cesnakové mlieko vám môže pomôcť aj pri impotencii. Okrem neho by ste mali konzumovať niekoľko varených strúčikov cesnaku pri liečbe neplodnosti tak u mužov, ako i žien.