Slávni šéfkuchári nám povedali, o svojich tajných trikoch v kuchyni. Posledný trik sa dedí po stáročia!

Každý z nás vo svojej kuchyni uplatňuje nejaké triky pri varení. V tom prípade je dôležité dodržiavať nielen návod v recepte, ale tiež poznať rôzne tipy pre ešte lepší výsledok.

Ak ste ešte nenabrali rady z kuchárskych kníh, prečítajte si tento článok, pretože v ňom sú všetky múdrosti skúsených gazdiniek a šéfkuchárov.

Polievky

Aby bola okroška (ruská studená polievka) ostrá, zelenú cibuľku pretrite cesnakom a soľou. Pokojne môžete do polievky pridať aj strúhaný chren.

Ak ste vašu polievku presolili, vložte do nej ryžu zabalenú v gáze. Povarte 5 minút a následne gázu vyberte, pretože už absorbovala prebytočnú soľ.

V prípade, že chcete mať dokonale čistý vývar, počas varenia doň umiestnite umyté vaječné škrupiny a hotový vývar preceďte.

Aby fazuľa na boršč neztmavla pri varení neprikrývajte hrniec pokrievkou.

Článok pokračuje na ďalšej strane …