Pred Prezidentským palácom sú opäť stovky ľudí. Polícia je v pozore!

Negatívne sa vyjadrujú na adresu médií a novinárov. Demonštrujú proti pandemickým opatreniam, odmietajú očkovanie proti ochoreniu COVID-19 i testovanie na ochorenie. Pandémiu označili za podvod.

“Rúška dole, hlavy hore,” ozývalo sa opakovane z námestia v centre Bratislavy. Niektorí demonštranti držia v rukách štátne vlajky či transparenty s nápismi “vakcína je vražda” či “apartheid”. Odmietajú novelu, podľa ktorej by sa malo pri tvorbe opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz.

Protest pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave má podľa polície zatiaľ pokojný priebeh. Situáciu naďalej monitoruje. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„V prípade, ak by došlo k narušeniu verejného poriadku alebo k páchaniu inej protiprávnej činnosti, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore využije všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy a obnovenie verejného poriadku,“ uviedol hovorca. Bezpečnostnú situáciu polícia priebežne vyhodnocuje s dôrazom na ochranu života, zdravia a majetku občanov. Na mieste protestu sú desiatky policajtov. Polícia deklaruje, že prijala adekvátne opatrenia.