AKTUÁLNE: Núdzový stav sa predĺži, ale vláda uvoľňuje ďalšie opatrenia! Od štvrtka bude predĺžený zákaz vychádzania

Zákaz vychádzania bude od štvrtka 29. apríla platiť až od deviatej hodiny večer. Na Facebooku to oznámil minister práce Milan Krajniak, ide o výsledok dnešného rokovania vlády.

V pondelok večer vláda rokovala od 20.00 h, schválila napríklad aj predĺženie núdzového stavu. Ten sa predĺžil o ďalších 30 dní, teda až do 29. mája. Od pondelka 3. mája by sa tiež malo zrušiť testovanie na školách, informoval Krajniak.

„Epidemicky sa situácia od polovice februára kontinuálne zlepšuje, avšak Slovenská republika je stále na vysokých číslach a ľahko môže opätovne začať rásť, keď by rýchlo vznikol nápor na nemocnice a bolo by potrebné urýchlene zavadzať opatrenia a teda narýchlo prijímať núdzový stav,” píše sa v predkladacej správe.

Ministerstvo zdravotníctva v nej poukázalo aj na situáciu v nemocniciach. Argumentuje, že ďalší vývoj pandémie nemožno spoľahlivo predpovedať aj vzhľadom na možnosti zavlečenia nových mutácii koronavírusu s rôznou rýchlosťou šírenia a rôznou smrtnosťou. Pripomenul tiež naviazanosť núdzového stavu na viaceré opatrenia či už v oblasti zdravotníctva alebo hospodárskej mobilizácie.

Článok pokračuje na ďalšej strane.