Heger má v otázke RÓMOV jasno: Vláda chce zabezpečiť prístup k…

„Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov sa chcem poďakovať tým, ktorí pracujú v rómskych osadách, že to ešte nevzdali a bojujú za lepší svet. Hovorím o starostoch, terénnych pracovníkoch, rómskych aktivistoch, hliadkach či rómskych umelcoch.

Hovorím o každom, kto podáva aj tú povestnú udicu miesto rýb,“ začal ďakovnými slovami Heger, kde sa hneď zmienil o tom, že vláda stojí pri nich, tak ako nikdy pred tým!

„Rozmanitosť je krásny dar, musíme ho rozvíjať a nie vyčleňovať. Nedovolíme viac rozkrádanie eurofondov, ktoré mali ísť na pomoc zraniteľným skupinám obyvateľstva. Musíme do ich potenciálu investovať. Stonásobne sa nám to vráti.

V opačnom prípade sa nám stonásobne vráti, len na tej negatívnej strane, ak necháme živoriť na okraji spoločnosti armádu ľudí bez budúcnosti,“ pokračuje ďalej premiér.

Podľa Hegerových slov chce vláda zaviesť pre Rómov povinnú materskú školu, celodenný výchovný systém pre deti z vylúčených spoločenstiev a iné dôležité integračné procesy. „Keď dokážeme segregovaných Rómov vymaniť z chudoby a ukázať im reálnu cestu do civilizácie 21. storočia, budeme ako spoločnosť silnejší po všetkých stránkach,“ dodal na záver!