Slzy a roztrasený hlas! Nakazený taxikár (53) covid-19 prehovoril: ODKAZ lekárom a zdravotníkom!

„Čo sa týka nášho pacienta, situácia sa vyvíja mierne pozitívnym smerom. Boli sme schopní odpojiť ho od mimotelového obehu. Naďalej zostáva pripojený na pľúcnu ventiláciu, jeho stav je aj naďalej veľmi vážny. Ale treba povedať, že stav sa naozaj zlepšuje, „uviedol riaditeľ VFN David Feltl 27. marca na tlačovej konferencii.

Dojemné slová a slzy
A vďaka starostlivosti vo VFN a zrejme aj lieku sa stav taxikára Roberta naďalej zlepšoval. V utorok po Veľkej noci sa dokonca v krátkom videu ozval sám z nemocničného lôžka. Ďakoval v ňom lekárom a zdravotníkom za starostlivosť a hlavne za záchranu života.

„Naozaj toto je veľmi na úrovni, vynikajúci ľudia, o mňa je postarané, každú chvíľu sa ma niekto pýta, či niečo chcem, či niečo potrebujem, každú chvíľu ma niekto stále kýva, kŕmia ma tu, koľkokrát mi to je ľúto, „uviedol.

„Jednoducho títo ľudia sú anjeli, naozaj anjeli, obdivujem, ako riskujú, dennodenne tu nastavujú svoj krk , pritom vedia, ako je to nákazlivé, idú do toho, proste sa neboja, napríklad majú rodiny, deti doma, a robia svoju prácu rovnako a ďalej pomáhajú ľuďom. Tým ľuďom, ktorí pomáhajú, by som chcel odkázať, že im hrozne ďakujem všetkým, veľmi si vážim, že ma z toho dostali, že to dokázali, že to nevzdali, že som jednoducho tu, za to som veľmi šťastný. Veľmi im ďakujem všetkým, „dodal nakoniec so slzami v očiach.

FOTOGALÉRIA: