Po 13 dňoch koniec nádejí! Záchranári našli 2 ročného chlapca v šachte

Po 13 dňovom súboji so zeminou a obrovskom úsilí sa podarilo španielskym záchranárom nájsť dvojročného Julena, ktorý spadol do stometrovej šachty v provincii Málaga na juhu Španielska.

Rodičia chlapčeka, ktorí na mieste záchrany trávili dni i noci, sa však dozvedeli krutú správu.

Pred trinástimi dňami spadol malý Julen do 25 centimetrov širokého a 100 metrov hlbokého vrtu, keď sa rodina chystala na nedeľný obed v prírode.

Uviazol asi v dvoch tretinách šachty a záchranári museli vykopať nový tunel, aby sa mohli k chlapcovi dostať. Cestu k nemu blokovala tvrdá hornina, ktorá spomalila postup vŕtania.

Chlapcovi rodičia José a Vicky (obaja 29) trávili na mieste záchrannej akcie všetky dni, ale aj noci, pri ktorých spali na nafukovacích matracoch v stane.

Šachta sa nachádza na pozemku, ktorý patrí chlapcovej rodine. Jeho otec oznámil, že dieru nechal vyvŕtať priateľ jeho sesternice, kvôli hľadaniu vody. Tú však nenašli.

Vyhľadávateľ, ktorý vrt vykonal, tvrdí, že otvor v nechal dôkladne zapečatiť. Podľa slov rodiny ho však zakryli len niekoľkými balvanmi, ktoré navyše boli nedbalo položené.

Pokračovanie na ďalšej strane.