Angela Merkelová (65) skončila v karanténe, v piatok bola u nakazeného lekára!

V Nemecku je momentálne 24 500 osôb nakazených koronavírusom . Na chorobu Covid-19 zomrelo 94 Nemcov a 266 ich bolo vyhlásených za uzdravených. Vychádza to z dát Univerzity Johnsa Hopkinsa.

Angela Merkelová bola v kontakte s nakazeným lekárom. Ten ju v piatok očkoval. Ide o preventívne opatrenie. Zatiaľ nie je jasné, ako dlho sa bude kancelárka v karanténe zdržiavať. Dnes ale jej vláda prijala tvrdé opatrenia, ktorá zakazujú zhromažďovanie dvoch a viac osôb, ktoré platia pre všetky okrem rodín a ľudí žijúcich v jednej domácnosti.

Merkelová je od nedeľného popoludnia v karanténe, informovala agentúra AP. V piatok bola kancelárka u lekára, u ktorého sa medzitým preukázala nákaza koronavírusom. Dozvedela sa o tom krátko po predstavení nových opatrení, ktoré začnú v Nemecku platiť.

Merkel rokovala aj s českým premiérom Andrejom Babišom, podľa ktorého Bavorsko prevezme väčšinu z opatrení jeho vlády. Merkel sa bola u doktora nechať zaočkovať proti pneumokokovej nákaze, povedal jej hovorca Steffen Seibert. Zároveň potvrdil, že sa kancelárka nechá v najbližších dňoch na koronavírus otestovať, medzitým bude pokračovať v práci z domova.

FOTOGALÉRIA: