Stav prvého nakazeného Slováka sa výrazne zhoršil. Nezodpovedná matka ohrozila lekárov!

Lekár: Ohrozil nás i ostatných pacientov a ich rodiny
„Tak som vyšetroval ďalej, dieťa malo horúčku a kašeľ. Pýtam sa: Cestovali ste? Ticho. Uprene som hľadel na matku, až pripustila, že boli lyžovať. A neboli ste v Taliansku, pýtal sa. Zase ticho. No, boli, povedala mi. A ja som sa pýtal, prečo mi to nepovedala hneď. Povedal som, že ohrozila mňa, moju zdravotnú sestru, ďalších pacientov a naše rodiny, „pokračoval Visolajský.

Matka bola testovaná na koronavírus
„Kedy ste sa vrátili, vypytoval som sa ďalej. Vraj pred 14 dňami. Potom som volal na infekčné a tam mi povedali, že matku toho dňa (Deň návratu z Talianska) prepustili, že sa u nej podozrenie na koronavírus nepotvrdilo, ale že dieťa netestovali. Dieťa som odoslal na vyšetrenie a čaká sa na výsledok, „vysvetlil lekár.

„Prosím vás, ak ste boli v lokalite, kde je koronavírus, nebežte po lekároch – pri príznakoch: kašeľ, teplota, prípadne dusenie, volajte sanitku. Neohrozujte druhých ľudí. Prosím vás, buďme ohľaduplní. Keby sme boli v Číne, tento rodič by mal problémy s políciou, asi preto to v Číne zvládli. Keď vidím prístup našich ľudí, bojím sa, či to zvládneme my, “ zakončil Visolajský.

Stav prvého nakazeného sa zhoršil
Reportéri Nového Času priniesli informácie o zdravotnom stave prvého Slováka, u ktorého sa potvrdil koronavírus. Anton (52) z obce Kostolište je na tom zle.

„Pacientov zdravotný stav je aktuálne vážny, ale stabilizovaný. Jeho klinický stav vyžadoval liečbu, ktorá bola nasadená od prvého dňa hospitalizácie, „uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. Podľa tlače leží Anton na jednotke intenzívnej starostlivosti.

FOTOGALÉRIA: