Kolegyne Potokárovej († 27) z Národného: Drsné obvinenie! Samovražda kvôli mužovi?

„Vnímanie duševného zdravia je v tejto krajine ešte v plienkach, ale otázka by mala byť: Je herectvo normálne povolanie? Myslím, že nie je. A je to bezpečné povolanie? Myslím, že vôbec nie, “ durdila sa v rozhovore pre magazín Madam Eva. Narážala tak na zosnulú Moniku?

Mladá slovenská herečka spáchala samovraždu koncom novembra, a dodnes je záhadou, akú cestu si nakoniec pre svoj odchod zo života zvolila. Podľa niektorých zdrojov sa obesila, podľa iných mala zase prísť domov v neskorých hodinách z akejsi akcie a podrezať si žily vo vani.

Jediná informácia, ktorá je nemenná, sa týka toho, kto jej mŕtve telo druhý deň ráno našiel: Jej manžel, herec Robert Roth (47). A práve toho si vzala na paškál Diana Mórová (49), hviezda slovenskej scény, známa okrem iného aj slovenským divákom kvôli porotcovaniu v súťaži Česko Slovensko má talent, a údajným pletkám s hercom Jakubom Prachářom (36).

Morovej sa totiž nezdá teória, že by sa pôvabná Potokárová zabila kvôli neúnosnému pracovnému vyťaženiu. „Kedysi dávno, ešte v časoch Divadla Pavla Országha Hviezdoslava, sme mali všetci veľké množstvo postáv. Okrem toho, že sme hrali v divadle, sme každý deň točili inscenácie, filmy alebo sme boli v dabingu.

Lietali sme z miesta na miesto, nemali sme mobily ani psychológov, a žiadna žena sa nezabila, “ vrtí hlavou plavovláska známa napríklad zo seriálu Panelák.

„Keď nejaká ženská urobí takúto vec, vždy je to kvôli mužovi. Odnepamäti, “ nechala sa počuť Mórová pre slovenský týždenník PLUS7DNÍ. Čo sú dosť silné slová a dosť silné obvinenie!

FOTOGALÉRIA: