Detaily popravy Jána Kuciaka: Svedok povedal, ako Marián Kočner naplánoval vraždu!

Povedal som mu, že z mojej strany ten záujem nie je. Aj som mu naznačil, že som v jednej menovanej funkcii bol a nedopadlo to najlepšie. Ale povedal som, že by som pre neho dokázal sformulovať program politickej strany, prípadne vymyslieť jej štruktúru, “ vysvetlil Tóth.

Kočner podľa Tótha prišiel s požiadavkou na sledovanie niekoľkých novinárov. To malo byť financované Norbertom Bodorom a samotným Kočnerom. Peter Tóth pre tieto účely oslovil Miroslava Kriaka, ktorý si vzal k ruke ďalšie dve osoby – Štefana Mlynarčíka a Juraja Škrípa.

Sledovanie samotného Jána Kuciaka prebiehalo 3 až 4 dni a podľa Kriaka nemalo zmysel. „Nič nenasvedčovalo tomu, že by mal pán Kuciak nejaké nadštandardné vzťahy s politikmi, policajtmi alebo kýmkoľvek,“ uviedol Tóth.

Zadržanie Aleny Zsuzsovej
„Keď bola 28. 9. 2018 zadržaná Alena Zsuzsová, tak mi Kočner telefonoval z väzby. Ja som z médií vedel, že bola zadržaná nejaká Kočnerova tlmočníčka z taliančiny. Marián Kočner mi vtedy povedal, že ale nikoho v Komárne nepozná a nikdy tam nebol. Vtedy aj mojej manželke bolo jasné, že Marian Kočner klame, “ vypovedal podľa Topky.sk Tóth.

Hoci Zsuzsová sa už Kočnerovi nehodila, ona svoj obdiv k nemu nikdy neskrývala. „Ona ho nielen zbožňovala, ona ho mala veľmi rada,“ uviedol Tóth s tým, že nemá pochybnosti o tom, že práve Kočner a Zsuzsová spoločne zosnovali vraždu Jána Kuciaka.

Ospravedlnenie rodinám Kuciaka a Kušnírovej
Peter Tóth sa pozostalým po obetiach vraždy úprimne ospravedlnil. Keby vraj vedel, že k niečomu takému dôjde, sledovačku by nikdy neprijal. Zaspomínal aj na dovolenku s Kočnerom, pri ktorej podnikateľ o Kuciakovi hovoril s pomocou tých najhanlivejších výrazov. Takisto mu vraj povedal, že jedného z novinárov by mal ako výstrahu tým ostatným zabiť.

FOTOGALÉRIA: