Nostradamove proroctvá pre rok 2020: naplnia sa tieto desivé obavy?

Obrovské zemetrasenie
Má stretnúť Ameriku v roku 2020. A to niekedy medza 18. júnom až 12. júlom. Otrasy ale môžu postihnúť vraj aj Európu, rovnako tak Turecko.

Ekonomická svetová kríza
Toto možno desí viac ako zemetrasenie. Nostradamus totiž veštil veľké finančné búrky. Len sa doteraz protistrany sporia o tom, či majú byť negatívne, alebo pozitívne. A či sa z toho dôvodu máme obávať zásadných bankrotov.

Ničivé lesné požiare
Keďže posledné roky sprevádzalo našu planétu enormné sucho, o lesné požiare bohužiaľ nebola núdza. A rovnako tak to vraj bude aj v roku budúcom. Dokonca má byť ešte horšie. Požiare by mali devastovať Portugalsko, Španielko, Holandsko, Nemecko a Francúzsko. Taktiež Ameriku čaká ďalší úder.

Vzostup hladiny oceánu
Problematika, na ktorú dlhú dobu upozorňujú vedci a klimatickí aktivisti po celom svete, má v roku 2020 eskalovať do hrozivých rozmerov. Časť Antarktídy sa vraj oddelí od zvyšku a rozpustí. To bude mať za následok zdvihnutie hladiny oceánov o niekoľko metrov. Podľa Notradama potom prepuknú aj prvé ozbrojené konflikty kvôli klíme.

Veľká vojna
S najväčšou pravdepodobnosťou má ísť o vojnu ekonomickú, a to medzi východnými a západnými veľmocami (pravdepodobne Čínou a USA). Niektoré zdroje však na rovinu hovoria o 3. svetovej vojne, ktorú má rozpútať Islamský štát.

Implantácia mikročipov
Ťažko odhadnúť, ako niečo také mohol Nostradamus v 15. storočí tušiť, ale v USA sa táto predpoveď údajne mení na skutočnosť. Niektoré firmy vraj už svojim zamestnancom implantujú čipy, ktoré ich pri výkone práce sledujú.

Nový panovník
Podľa Nostradama získa Veľká Británia v roku 2020 nového kráľa. V skutočnosti sedí na tróne Alžbeta II. (93), ale tá podľa všetkého už svoju vládu pomaly prekladá na syna Charlesa, ktorý je momentálne “princom regentom”.

Útek z planéty
Až tak ďaleko siahajú vízie tohto veštca. Vo svojich predpovediach sa domnieval, že ľudia budú v roku 2020 žiť vo vesmíre, možno na Mesiaci. Aj keď sa zdá, že nadchádzajúcich dvanásť mesiacov taký vesmírny exodus nemôže priniesť, pravdou je, že cesty, ako to dosiahnuť, ľudstvo hľadá už dlho.