VIDEO na zvracanie: Z jednej ulice Luníka IX odviezli 740 ton odpadu!

Spoločnosť KOSIT začala na základe požiadaviek a objednávky magistrátu mesta Košice s postupným odstraňovaním čiernej skládky v mestskej časti Košice – Luník IX na ulici Hrebendova.

Už predbežné obhliadky miesta pracovníkmi mesta Košice a KOSIT-u ukázali, že samotné vypratávanie nebude jednoduché, nielen z dôvodu náročnosti terénu, ale aj pre množstvo nahromadeného odpadu. Na základe odhadov ide o viac ako 740 ton odpadu. Čistenie čiernej skládky je naplánované do 13. decembra.

Neslávne známe slovenské sídlisko na východe Slovenska na jednej strane fascinuje, no na tej druhej je pripomienkou toho, ako by to rozhodne nemalo vyzerať. Aj napriek tomu, že sa mesto príkladne stará a odpad pravidelne odnáša, skôr či neskôr je zamorené znova. Čierna skládka nahromadila takmer 1000 ton odpadu, čo je neskutočné!

Mesto Košice sa už v minulosti muselo vysporiadať s odvozom háld odpadu zo slávneho sídliska Luník IX. Prešiel však istý čas a problém sa pod ošarpanými príbytkami vyskytol opäť. Magistrát mesta si u spoločnosti Kosit objednal ďalší odvoz, ktorý sa uskutočňuje od štvrtka na Hrebendovej ulici.

Článok pokračuje na ďalšej strane.