Smrť v šou Tvoja tvár znie povedome: Náhla smrť hviezdy († 29). Samovražda?

Príčina jeho smrti zatiaľ síce nie je jasná, ale špekuluje sa, že v nej zohrali rolu drogy. „Pražskí záchranári v pondelok po dvadsiatejdruhej hodine zasahovali na Sliezskej ulici pri zosnulom približne tridsaťročnom mužovi,“ potvrdila pre web eXtra.cz smrť Kratochvíla hovorkyňa pražských policajtov Violeta Siřišťová. „Nebolo zistené cudzie zavinenie. Ďalšie informácie v tejto chvíli nebudeme poskytovať, „ doplnila k prípadu.

Všetkých jeho odchod zo sveta rozdrvil a šokoval.

Pôsobil tiež krátko v travesti zoskupení Screamers a kedysi sa snažil preraziť dokonca aj v relácii Česko Slovensko má talent. Avšak nikde sa dlho neudržal, z Hudobného divadla Karlín ho mali vyhodiť zhruba po 14 dňoch a podobné to bolo aj so samotnou Tvárou. Dôvodom mala byť nespoľahlivosť kvôli búrlivému nočnému životu.

O ňom a okolnostiach jeho odchode teraz prehovorila jeho susedka.

Jana Kratochvíla († 29), ktorý sa pravidelne prezliekal do ženských šiat a vystupoval ako Cher (73), Lady Gaga (33) či Céline Dion (51), našli mŕtveho v jeho byte na Sliezskej ulici na Vinohradoch, čo potvrdila aj hovorkyňa pražských policajtov Violeta Siřišťová, ktorá tiež uviedla, že nebolo zistené cudzie zavinenie. Príčina smrti je tak zatiaľ opradená záhadou.

Teraz o zosnulom prehovorila aj susedka z domu. „Bývam tu už mnoho rokov a v noci tu bolo rušno. Okolo desiatej večer na mňa zvonili kamaráti toho chlapca, či by som ich pustila do domu, pretože o neho majú strach, „ opísala pre web eXtra.cz postaršia dáma. Už však nevysvetlila, prečo mali kamaráti taký strach a či tak iluzionista, herec, vizážista, parochniar a maskér napríklad už nejakú dobu nevysielal varovné signály.

„Niečo som začula o samovražde, ale to neviem iste,“ tvrdí žena.

Ovšem jeho smrť mohla byť aj nešťastná nehoda a Jánovi priatelia sa mu napríklad len dlho nemohli dovolať, a preto sa strachovali. Je jasné, že právom. Vzhľadom k tomu, že im ani neotváral, museli zasahovať záchranné zložky. „Prišli hasiči s plošinou, rozbili okno na treťom poschodí, kde býval, a najskôr ho našli už bez známok života. O druhej ráno už ho odvážala pohrebná služba, „ popisovala všetko susedka muža.

Kvôli bujarému nočnému životu nedokázal udržať prácu, jeho susedka o ničom takom nevie. „Toto je tichý dom, žiadne žúry sa tu nekonajú, ani ten mladík nebol hlučný. Najskôr býval sám, aspoň som si nikdy nevšimla toho, že by s niekým chodil pravidelne domov. Žil tu asi rok, „ dodala pre eXtra.cz susedka. Ťažko teda povedať, ako to s odchodom Kratochvíla z tohto sveta skutočne bolo.

FOTOGALÉRIA: