Dobojované! Na čele štátu bude prvýkrát ŽENA! Čaputová porazila Šefčoviča. TOTO sú oficiálne výsledky!

Je dobojované. Slovensko rozhodlo o tom, že v tamojších prezidentských voľbách zvíťazila právnička Zuzana Čaputová (45). Stane sa tak historicky prvou prezidentkou Slovenskej republiky.

Po sčítaní 94 percent volebných okrskov je viac než jasné, že v prezidentskom dueli zvíťazila Zuzana Čaputová pomerom nateraz 58,79% hlasov pred svojím mužským oponentom Marošom Šefčovičom (52). Ten zatiaľ získal 41,97% hlasov. Prvýkrát v histórii Slovenska sa tak do čela štátu postaví žena. Čaputová očakávala, že výsledok bude tesný … „Pretože sme už len dvaja kandidáti, tak pomer hlasov sa rozdeľuje medzi dvoch. Očakávam skôr užší výsledok, uvidíme v čí prospech. Som zvedavá na výsledok, dúfajme, že to bude dobré, „povedala Čaputová v sobotu v popoludňajších hodinách, keď v sprievode dvoch dcér a partnera odovzdala hlas v meste Pezinok – teda v mieste kde žije.

Prvé kolo bolo jasné pre Čaputovú, druhé bolo tesnejšie. Volebná účasť v druhom kole bola nižšia ako v prvom. V prvom kole prezidentských volieb získal Šefčovič 18,66 percenta hlasov. Výrazne tak zaostal za Čaputovou. Tú podporilo 40,57 percenta voličov.

Výsledky prezidentských volieb mali byť podľa predbežných odhadov prieskumných agentúr napínavé…

Článok pokračuje na ďalšej strane.