PRVÉ VIDEO PO ROZSUDKU: Pašeráčka Tereza sa psychicky zložila, trest ju odrovnal. Skončila u lekára!

Nikoho ale neobmäkčilo, a tak putovala rovno do väzenskej dodávky, ktorá sa s ňou vydala do väzenia Koh Lakhpat. Práve tu Tereza sedela celý rok a tri mesiace od zadržania. Teraz ale bola presunutá na novú celu v ženskej časti väznice.

Predtým ale musela byť prehliadnutá väzenským lekárom. „Skontroloval jej krvný tlak, cukor a urobil aj ďalšie testy. Všetky boli v norme,“ povedal Blesku miestnej reportér Alí Aršád.

Že na Terezu dávajú veľký pozor a boja sa o jej zdravie, potvrdzuje aj fakt, že jej už minulý týždeň zobrali veľkú časť osobných vecí vrátane príborov, zrkadlá, či niektorých kusov oblečenia. Báli sa totiž, aby si Češka neublížila …

Teraz 22-ročná Češka dostala okrem trestu odňatia slobody aj pokutu 113.000 pakistanských rupií (asi 18.200 českých korún). Okrem Terezy bol obžalovaný ešte jeden muž, ktorý nie je z Českej republiky a ktorého súd zbavil viny.

Pakistanskí colníci zadržali dievčinu vlani 10. januára, údajne potom, čo prešla cez dve kontrolné stanovištia protidrogových jednotiek cestou na let do Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Odtiaľ sa chystala pokračovať do Írska. Colníci našli v jej kufri takmer deväť kíl heroínu.

Pakistanský spravodajský portál UrduPoint v stredu napísal, že drogy, ktoré Češka prevážala, by mali na čiernom trhu hodnotu 150 miliónov pakistanských rupií (24 miliónov českých korún).

Osobám, ktoré sú usvedčené z pašovania viac ako desiatich kilogramov drog, hrozí v Pakistane doživotné väzenie či trest smrti. Ten sa ale podľa skorších vyjadrení českej diplomacie spravidla neuplatňuje voči cudzincom. Za pašovanie menej ako desiatich kilogramov narkotík je v krajine až desaťročný trest väzenia.

Článok pokračuje na ďalšej strane.