Po Zedníčkovi († 27) náhle zomrel ďalší známy český a mladý herec († 30), jeho kamarát počas Vianoc!

Ani Kubát totiž blížiacu sa smrť počas sviatkov nečakal …

„S rakovinou už bojoval v minulosti, okolo svojich pätnástich rokov, ale porazil ju. Že sa mu choroba vrátila, podľa všetkého nevedel.

Smrť Aleša Kubáta pre nás bol šok, príčinou mala byť agresívna metastáza v obličkách, „prezradil Blesku jeden z hercových priateľov. Rodina herca jeho smrť potvrdila na sociálnych sieťach s tým, že nečakane zomrel v kruhu rodinnom.

Na sociálnych sieťach sa hneď 26. decembra zdvihla nedôverčivá vlna hercových priateľov, často z hereckej brandže. Mladý herec sa objavil aj vo filme Zdeňka Trošku Strašidlá, jeho divadelný register obsahuje role v tituloch Antonius a Kleopatra (Mahenovo divadlo), Pyšná princezná (Divadelná spoločnosť J. Jurištová) či Maľované na skle a Lov na kačice (Divadlo Na Rejdišti).

Vystupoval aj ako moderátor a spevák. „Aleš bol od pohľadu dobrá, čistá duša a je srdcervúce, že takí ľudia odchádzajú tak skoro …“ reagoval treba skladateľ Daniel Barták. „Dozvedel som sa to tesne pred predstavením Snehovej kráľovnej, a musím priznať, že ma to tak zasiahlo, že som na to celé predstavenie myslel,“ dodal.

Článok pokračuje na ďalšej strane…