Zahoďte ocot! Poznáme oveľa lepší spôsob, ako vyčistiť práčku!

Práčka je spotrebič, ktorý u nás doma ide doslova na plné obrátky a verím, že v tom zďaleka nie som jediná. Nie je dňa, kedy by som práčku aspoň raz nepustila, takže sa nie je čomu diviť, že je chudinka už po krátkej dobe zanesená a špinavá.

Teraz už ale viem, ako vyčistiť práčku pekne z gruntu. A rada sa s vami o tento spôsob podelím!

Gumové tesnenie vyčistíte s kyselinou citrónovou

Špina za gumovým tesnením je moja nočná mora, brrrr! Keď sa nečistí pravidelne, môže sa veľmi ľahko stať, že sa počas vyťahovanie bielizne z pračky špina otrie o čisté prádlo – a to by ma dokázalo naštvať! Preto si na to dávam pozor a túto časť práčky čistím s pomocou roztoku, ktorý pripravím zmiešaním pol litra vody a jednej polievkovej lyžice kyseliny citrónovej. Do roztoku namočím handričku a tesnenie s ním dôkladne vyčistím, takže je nielen čisté, ale dokonca zbavené aj všetkých plesní, ktorým sa tu skvele darí.

Dávkovač pracieho prášku zbavíte nečistôt s pomocou pasty

Keď na dávkovač pracieho prášku náhodou zabudnem, odvďačí sa mi fakt slušným povlakom a to je pekný humus. Keď nestačí namočiť do teplej vody a je potrebné priložiť ruku k dielu, siahnem po kyseline citrónovej a zubnej paste. Vytvorím si kašičku, ktorú zamiešam a potom s pomocou starej zubnej kefky poriadne vytriem. Funguje to skvele!

Vodný kameň z vykurovacieho telesa odstránite ľahko

Vodný kameň na vykurovacom telese je nepriateľ práčky, viem o tom svoje. Preto sa snažím predchádzať katastrofe a používam celkom jednoduchý trik: do práčky nasypem celý balík kyseliny citrónovej a pustím prací program na 60 ° C. Potom už nechám, nech sa dejú všetky kúzla.