Šialená hra na YouTube, ktorá zabíja deti: Dobrovoľne sa uškrtilo už 250 školákov!

„Carsonov mozog bol nenávratne poškodený, bol príliš dlho bez kyslíka. Sme stále v šoku. Môj syn býval tak plný života, „dodala zdrvene.

Choking challenge spočíva tom, že deti sa (niekedy samé, niekedy s pomocou kamarátov) škrtia. Cieľom hry je omdlieť. Niektorí veria tomu, že celý proces, ak je vykonaný dobre, prinesie vlnu eufórie. Sú aj takí, ktorí dúfajú v to, že vďaka Choking challenge na moment zažijú, aké je zomrieť a potom sa preberú s úplne nepredstaviteľným zážitkom.

Carson po niečom takom pravdepodobne zatúžil. Skúsil to, ale späť medzi živých už sa nevrátil. Pred fenoménom Choking challenge varujú už aj policajti. Podľa nich hra často končí buď úplnú smrťou dieťaťa, alebo nevratným poškodením mozgu. Príznaky, podľa ktorých je možné spoznať, že vaše dieťa hru možná vyskúšalo, sú podľa polície bolesť hlavy a oči podliate krvou. Choking challenge rozhodne nie je prvou ani poslednou zábavou, ktorá stojí za smrťou zvedavých školákov. V minulosti napríklad vyčíňala hra menom Modrá veľryba, ktorá v podstate donútila hráčov k samovražde.