Po vystúpení v „Dirty Dancing“ na 30 rokov zmizla z obrazoviek. Tragédia zmenila jej život navždy…

Tragickú noc, kde pár išiel na nesprávnej strane cesty. Nastala zrážka s vozidlom prichádzajúcim z opačného smeru. Aj keď sa im nič nestalo, utrpela žena s dcérou, ktoré boli v druhom aute. Obaja zomreli na mieste. Jennifer mala len niekoľko modrín, ale psychologické rany znamenali, že jej život nebol taký ako pred nehodou.
Broderick bol obvinený z neopatrnej jazdy. O niekoľko dní neskôr prebehla premiéra „Dirty Dancing“. Jennifer sa však nemohla vyrovnať s tým, čo sa stalo.
Trauma spôsobila, že herečka nebola schopná vychutnať si jej úspech a nemohla zabudnúť na tragickú nehodu. Pocit viny ju donútil, aby sa vzdala svojej kariéry.

Nikdy sa úplne nezotavila. Po nehode osobné záľuby a kariéra už neboli dôležite. Hoci sa objavila v niekoľkých menších produkciách, stále bola v absolútnom neporiadku. V roku 2010 sa rozhodla vrátiť na obrazovky. Pre ňu bolo dôležité, aby sa konečne otriasla z tragédie.

Gray sa rozhodla hovoriť o tom, čo sa s ňou stalo. Zverejnenie týchto informácií pomohlo jej získať spať radosť zo života a vášeň pre hranie.