Táto obľúbená ryba je pre Vás veľmi škodlivá. NEKUPUJTE JU!!

USA zakázali jej dovoz kvôli jej vysokému obsahu kontaminovaných látok v mäse a tiež kvôli podozreniu, že obsahuje antibiotiká.

Čo zlé obsahuje Pangasius

Táto ryba je veľmi nezdravá nielen kvôli prostrediu v akom žije, ale aj preto, že sa vykrmuje odpadovým materiálom, ktorý môže vážne poškodiť vaše zdravie. V prírode ryby dospievajú 4 krát pomalšie. Umelo chovaná ryba Pangasius, ktorú predávajú v našich obchodoch, je naliata antibiotikami a hormónmi podporujúcimi jej rýchly rast.

Jej mäso obsahuje hormóny, ktoré urýchľujú rast a rozmnožovanie ryby. Tieto hormóny potom môžu narušovať aj hormonálnu rovnováhu u človeka. Veľké obchodné spoločnosti, ktoré ju predávajú, nemajú žiadny ohľad na ľudské zdravie.


Pangasius sa predáva za veľmi nízku cenu, ktorá priťahuje supermarkety a ich zákazníkov, aby ju kupovali a to bez toho, aby vedeli o nízkej kvalite jej mäsa. Neobsahuje takmer žiadne zdravé výživné látky ako sú omega 3 mastné kyseliny a ani iné dôležité živiny, ktoré sa bežne vyskytujú v rybách žijúcich v prírode.

Ak ste doteraz konzumovali túto rybu v domnení, že robíte niečo pre svoje zdravie, potom vás musíme sklamať. Svojmu zdraviu ste skôr ubližovali. Odporúčame vám preto sa tejto rybe zďaleka vyhýbať.

Skontrolujte tiež, či túto rybu nekupujú školské jedálne pre vaše deti. Tie sú často orientované nakupovať lacno, ale lacné zvyčajne neznamená aj zdravé.