Viete čo sa naozaj stalo s telami obetí katastrofy TITANIC? Od dnes sa na tento film budete pozerať inak…

Každý pozná tragický príbeh plavby Titanic. Dej z filmu Jamesa Camerona, ani nešťastie od 14. do 15. apríla 1912 netreba nikomu pripomínať.

Väčšina z nás určite narazila na fotografie vraku, štatistiky obetí alebo svedecké výpovede. Okolo Titanicu však stále existuje veľa otázok. Čo sa stalo s obeťami? Kde sú tela? Všetky boli vylovené? Prečo sa na fotografiách neobjavili mŕtvoly? Začnime od začiatku.

Údaje nie sú jasné. Zoznam ľudí na palube bol okolo 2208 – 2228. Niektorí cestovali inkognito a iní ani neprišli na plavbu. Katastrofu prežilo len 730 cestujúcich, tí ktorí sa pozreli na smrť bolo okolo 1500 ľudí.

Vzhľadom na ťažké podmienky sa naozaj nepodarilo zachrániť veľa tiel. Je ľahké uhádnuť, že niektorí boli uväznení vo vnútri. Mŕtve telá v troskách neboli vôbec viditeľné. Mnohí ľudia majú záujem o túto tému, že telo nezmizne tak jednoducho.

Máme 1500 obetí. Niektorí z nich vstúpili do hĺbok oceánu, iným sa podarilo dostať na povrch, aby do 15 minút stratili svoje životy pri hypotermii. Po katastrofe bolo nájdených len 340 tiel. 1160 nikdy nebolo a nikdy už nebude nájdených. Takže čo sa s nimi stalo?

Tri dni po potopení Titanicu bola poslaná loď, aby našli zvyšné obete. V tom čase boli mŕtvoly rozptýlené asi 80 kilometrov od miesta havárie. Vznášajúce sa telá využili vtáky a morské živočíchy ako zdroj potravy. Tri mesiace po katastrofe sa našli traja ľudia, až 320 kilometrov od vraku!

Článok pokračuje na ďalšej strane.