Rok Tigra je už TU! Rok 2022 bude šťastným pre tieto znamenia zverokruhu

Množstvo svetových kultúr si v priebehu tisícročí vytvorilo vlastné kalendáre. Čínsky kalendár sa od toho nášho západného líši odlišným rozdelením a dĺžkou cyklu a zvieratami, ktoré symbolizujú jednotlivé obdobia. Zviera spojené s vaším rokom narodenia odhaľuje veľa o vašej osobnosti a o tom, čo vás čaká.

Čínsky horoskop je opakujúci sa cyklus zložený z dvanástich rokov, každý rok predstavuje iné zviera. Zoradené podľa poradia, medzi tieto zvieratá patria potkan, vôl, tiger, králik, drak, had, kôň, koza, opica, kohút, pes a prasa. Toto poradie sa viaže na legendu o Pretekoch Nefritového vládcu.

Podľa tohto príbehu vládca organizoval preteky, ktoré určili, ktoré zviera bude mať tú česť a pridá sa do kalendára. Na prvom mieste sa umiestnil potkan a získal tak prvý rok v dvanásťročnom cykle. Čínsky nový rok sa spravidla začne 1. februára a skončí 21. januára nasledujúci rok. Podľa obrázka môžete zistiť, ktoré zviera symbolizuje váš rok narodenia.

Hoci u nás sa rok 2022 začal pred niekoľkými dňami, v Číne sa nový rok začne až 1. februára. A bude to rok vodného tigra. Čo to bude znamenať pre ľudí, ktorí takýmto veciam veria?

Článok pokračuje na ďalšej strane.