Na tieto cviky sa nechytá ani beh: Kto chce rýchlo schudnúť na stehnách a bokoch, zbaviť sa bolesti chrbta a v krížoch, potrebuje poznať iba tieto cviky!

Je to cvik na pretiahnutie, kedy zapojíme aj brušné aj chrbtové svalstvo, pretiahneme ich a posilníme. Okrem toho tento cvik výborne tvaruje vnútorne strany stehien. Vlastne to nie je cvik, ale hotový zázrak!

Nižšie bude umiestnené video, v ktorom Tamayo demonštruje správne vykonávanie cviku pre štíhly pás. A my sa zatiaľ pozrieme na techniku. Pred cvičením je lepšie sa trošku zahriať a pripraviť svaly na aktivitu. Okrem toho je po krátkej rozcvičke oveľa ľahšie cvik vykonávať.

Východisková pozícia je postojačky, nohy sú rozkročené, špičky smerujú von. Špičky chodidiel a kolená by mali smerovať rovnakým smerom. Nohy sú pokrčené, kolená ohnuté, ruky si pre lepšiu rovnováhu opri o stehná. Teraz môžeme začať vykonávať samotný cvik. Začneme sa nakláňať dopredu a súčasne stáčať pravé rameno vľavo a dovnútra. Ľavé rameno pri tom smeruje dozadu.

Malo by byť cítiť, ako sa napínajú svaly stehien, pásu a chrbta. Zostaň v tejto pozícii tri sekundy, potom sa vráť do východiskovej pozície. Opakuj to rovnako na druhej strane. Pohyby je potrebné vykonávať pomaly a starostlivo, precítiť každý pohyb svalov. Cvik vykonávame v dvoch sériách vždy 10x.

Po pár týždňoch pravidelného cvičenia si všimneš, že tuk z oblasti pásu mizne a už po pár dňoch pocítiš, že chrbát a oblasť krížov sú pohyblivejšie a bolesti miznú. Tento cvik je ideálny pre tých, ktorí trávia väčšinu času v sede.

A tu je to sľúbené video, v ktorom sa môžeš pozrieť, ako správne vykonávať daný cvik.