Dievča jedlo každý deň jogurt a plátky jablka. Čo to urobilo s jej telom, je vážne šialené!

Obezita a anorexia. Je až prekvapivé, že tieto dve civilizačné choroby neodmysliteľne patria k sebe aj napriek tomu, že každá z nich je vlastne protipólom tej druhej. Extrémne chudnutie môže byť ale rovnako tak nezdravé, ako nadváha, a vo výsledku človeka môže stať i život…

Svoje o tom vie dvadsaťtriročná Hannah Lucas. V puberte trpela nadváhou, a tak sa dievčatko stalo terčom posmechu spolužiakov. Hannah navyše odmalička milovala tanec, takže aj jej učiteľ tanca ju upozornil na to, že by mala trochu zhodiť.

A tak sa Hannah rozhodla chudnúť. Najskôr vynechala obedy v škole – vyhla sa tak posmeškom a zároveň obmedzila svoj denný kalorický príjem na 1300 kcal.

Diéta mala úspech – ľudia v jej okolí začali dievčatko chváliť, ako jej to pristane. A tak sa Hannah rozhodla, že chce ešte viac schudnúť. Vynechala večeru, neskôr aj raňajky. V tú dobu jej k jedlu stačilo niekoľko plátkov jablka a téglik bieleho jogurtu za deň. Hannah začala byť na svojom chudnutí závislá.

Priznáva, že keď si raz miesto jablká dopriala hrozno, tak potom druhý deň hladovala, pretože sa cítila previnilo za to, ako sa prejedá. Chcela sa tak potrestať za obžerstvo a za to, že je tučná …

Článok pokračuje na ďalšej strane…