BOLO to všetko iba divadlo? Sulík chce pozvať Matoviča na obed, ministri za SaS sa vrátia na svoje pôvodné funkcie

Šéf saskárov je dokonca ochotný zmierniť požiadavky na koaličných partnerov. ,,Nastal čas zložiť zbrane,“ vyhlásil na tlačovej konferencií. Podľa jeho slov sa čo najskôr stretne s navrhnutým premiérom Hegerom, s ktorým plánuje rokovať o budúcnosti koalície.

Richard Sulík potvrdil, že ponuku Eduarda Hegera na účasť vo vláde prijíma. Povedal tiež, že s ponukou Igora Matoviča súhlasí, Branislav Gröhling aj Ivan Korčok sa majú vrátiť na svoje pôvodné ministerské pozície, na ktoré len pred pár dňami podali demisiu.

Sulík následne prekvapil vyjadrením, že si dal osobný záväzok napraviť vzťahy s Matovičom. Dokonca došlo aj na nečakané pozvanie. ,,Chcem Igora Matoviča pozvať na obed alebo na večeru, niečo dobré mu uvarím. Mám výbornú pizza piecku, to bude skvelé,“ oznámil.

Je však nutné upozorniť, že Jana Bittó Cigániková je naďalej predsedníčkou zdravotníckeho výboru NR SR, i keď rodák z Trnavy žiadal jej odstúpenie. Politička sa dokonca s Matovičom súdi za ohováranie. Podľa jej slov však postačí, ak sa jej súkromne ospravedlní.

Vyjadrenie Richarda Sulíka: