Drsná realita z nemocnice: Zdravotníčka Martina vyčerpaním padla k zemi!

Zdravotníčka, podľa výrazu úplne vyčerpaná, stojí. Celý svoj mundúr má potom totálne prepotený. “ Áno, aj toto je boj s koronavírusom. Nielen psychické, ale aj fyzické vypätie na hranici ľudských síl.

Prosíme všetkých „hrdinov“, ktorí ignorovaním vládnych opatrení bojujú proti systému a vláde, aby si uvedomili, že tým, komu ubližujú, sú vo finále zdravotníci, ktorí v práci nechávajú kus seba, aby bojovali o životy ľudí s koronavírusom, “ popisujú zdravotníci.

Všetkých prosí, aby to vydržali. „Svoj nesúhlas s politikmi vyjadrujte vo voľbách svojimi hlasmi a nie tým, že budete riskovať so zdravím vás a vášho okolia,“ dodávajú. Situácia v nemocnici zaskočila aj Libora Boučka. Jeho kamarát Martin, zrejme otec mladej zdravotníčky z prvej fotky, mu napísal: “ Tá moja dcéra už je strašne unavená a seklo to s ňou!“

„Naša nedôslednosť môže viesť k tomu, že to niekto chytí, nič mu nebude, ale ten ďalší v rade už nebude mať šťastie a skončí v nemocnici. A nás sa ten následok v nich de facto netýka.

Dianie v nemocniciach denne nevidím a môžete si ho len predstaviť, “ napísal na svoj instagram Bouček. „Tak ak môžeme, nepridávajte im pracu.

K publikovaným fotografiám sa vyjadrila aj jedna z ich hlavných aktérok. Sestrička Martina svoj kolaps, a čo k nemu viedlo, opísala pre CNN Prima News. Personál příbramskej nemocnice na covidových oddeleniach podľa nej dlhodobo čelí veľkému psychickému aj fyzickému vypätiu. Pred tým, než skolabovala, starala sa o dvoch pacientov s najťažším priebehom ochorenia covid-19.

„Po x hodinách som opustila izbu, dala som si dole všetky ochranné pomôcky, zatočila sa mi hlava a skolabovala som , ale vďaka skvelej práci svojich kolegýň, ktoré mi hneď poskytli prvú pomoc, zdvihli mi nohy, dali mi napiť a hlavne čokoládu, sa mi urobilo lepšie a mohla som pracovať ďalej, „uviedla Martina pre CNN Prima News.

Sestrička tiež oznámila, že na ARO, kde slúži, zatiaľ nepozorujú žiadne zlepšenie situácie ani úbytok nových pacientov. „Zmenu zatiaľ nevidíme, situácia tu je naozaj najhoršia za posledný rok, už niekoľko mesiacov sa pohybujeme na hranici kapacity nášho oddelenia,“ uzavrela.