Jeho gesto vás dojme: Muž neváhal porušiť pravidlá, aby mohol aspoň na chvíľu potešiť umierajúcu manželku

Do nemocnice prepašoval psa, aby mohol dať posledné zbohom jeho manželke.

“Moja manželka mala za sebou niekoľko vážnych operácií. Diagnostikovali jej rakovinu v terminálnom štádiu, pričom u nej nebola takmer žiadna šanca na zlepšenie. Pripravovali sme sa teda na najhoršie. Po poslednej operácii to už išlo s ňou dole vodou. Nemohla spať, piť, ani jesť. Bola absolútne odkázaná na vnútrožilovú výživu a tabletky. Raz, v jednej svetlej chvíli mi pošepkala, či by som jej mohol prepašovať nášho psa do nemocničnej izby. Bol to bláznivý nápad. Avšak manželka mu chcela dať posledné “zbohom,” toho psa vyslovene milovala,” spomína Fiff na ťažké časy.

“Nemáme žiadne šteniatko. Náš pes je 25 kilový pastiersky austrálsky ovčiak. Keď som prišiel domov, napadlo mi, že by sa zmestil do kufra. Preto som ho naložil do auta, zobral prázdny kufor a išli sme na to. Pred nemocnicou som mu vysvetlil, že ho dám do kufra, no za chvíľku ho odzipsujem. Podstupoval som však obrovské riziko.” Celý nápad stál a mohol stroskotať len na dobrej vôli ich domáceho maznáčika.

Pes však pochopil, čo sa od neho chce. Muž teda bez problémov prešiel okolo recepcie. Keď sa sestrička pozrela na jeho kufor, len jej vysvetlil, že manželke nesie zopár vecí, ktoré jej spríjemnia nemocničný pobyt. V podstate vôbec neklamal. Pes ticho ležal v kufri a ani nepípol.

Psík jej ukázal, ako veľmi ju miluje

Po príchode do izby manželka spala. Pes vyskočil na posteľ a schúlil sa jej k nohám. Asi po 20-minútach sa však žena zobudila a začala stenať od bolesti. Psík ju začal olizovať a túliť sa k nej. Žena sa upokojila a takmer hodinu si vychutnávala vzácne posledné chvíle so psom.

Za zmienku stojí fakt, že manželov načapala sestrička. Tá však bola taká dojatá mužovým činom, že sa rozhodla nehlásiť to vedeniu. Chápala, že sú chvíle, pri ktorých idú bokom všetky pravidlá. A toto je definitívne jedna z nich.

Manželka o pár dní nato tíško zomrela. Na koniec príbehu muž hovorí, že pes ešte dlho po tejto udalosti, vždy keď videl kufor, chcel doňho naskočiť. Veril, že pôjdu za jeho milovanou paničkou.