Situácia je vážna: Slovensko je na 1. mieste v počte úmrtí na Covid-19!

Na Slovensku je situácia kritická. Nepridáva jej ani fakt, že britskú mutáciu už potvrdili aj v Banskej Bystrici, Bratislave, Michalovciach, v Nitre ale aj ďalších mestách.

Dobrou správou je, že vedci na čele s Pavlom Čekanom už vyvinuli PCR test, ktorý dokáže účinne odhaliť aj mutáciu, čím by sa mohol zjednodušiť prehľad o týchto prípadoch, rovnako aj presné miesta, kde sa mutácia šíri.

Včera však lekár Peter Visolajský zverejnil status, v ktorom ukazuje, že Slovensko je na 1. mieste v počte úmrtí na koronavírus na svete na milión obyvateľov. Prečo je to tak, keď sa britská mutácia šíri aj v ostatných krajinách?

Za koronavírusom najviac zasiahnutú krajinu sú dlhodobo považované Spojené štáty. Majú suverénne najvyšší počet úmrtí, čoskoro prekročia hranicu 400-tisíc. Druhá Brazília má obetí o polovicu menej.

Napriek tomu je v súčasnosti na tom Slovensko v porovnaní s USA z hľadiska zomierania na covid-19 horšie. Pravda je taká, že aktuálne sme najhorší na svete, aj keď to neukazujú ani zahraničné rebríčky.

Článok pokračuje na ďalšej strane.