Vystupovanie Kolíkovej v seriáli Pumpa má dohru! RTVS sa ospravedlnila!

K negatívnym ohlasom najnovšej relácie Pumpa zaujala pod tlakom pobúrených divákov stanovisko aj verejnoprávna televízia. ” RTVS nechcela v žiadnom prípade dehonestovať osobu ministerky spravodlivosti SR Márie Kolíkovej ani žiadnych iných osobností spomínaných v relácii,” uvádza vo vyjadrení RTVS.

“Pozvanie ministerky spravodlivosti SR Márie Kolíkovej vyplynulo z dramaturgie relácie, ktorá reflektuje aktuálne dianie na Slovensku. Keďže bola počas uplynulých týždňov politicky exponovanou postavou, jej pozvanie bolo jednoznačnou dramaturgickou voľbou,” reaguje režisér a producent relácie Pumpa.

Režisér sa v rámci zachovania aktuality momentálneho verejného diania zameral na polarizujúcu tému smrti bývalého policajného riaditeľa Lučanského. “Tento fakt bol znázornený aj ústrednými postavami seriálu, ktoré reprezentovali oba názorové póly. Téma bola hereckými protagonistami prezentovaná argumentačne vyvážene.

Úmyslom RTVS nebolo v žiadnom prípade dehonestovať osobu generála Milana Lučanského ani jeho tragické úmrtie. RTVS sa ospravedlňuje divákom, ktorých sa vyjadrenia, ktoré odzneli v sobotnej epizóde, dotkli,” uvádza sa v oficiálnom stanovisku televízie.

Peter Begányi zároveň tvrdí, že ich snahou v rámci dialógov hlavných postáv je predstaviť všetky názorové fronty a témy prezentovať vyvážene: “Rovnako sme pristupovali aj k téme tragického úmrtia Milana Lučanského v rámci ostatnej epizódy.

Mrzí nás, že spracovanie tejto témy vnímajú niektorí diváci ako urážku jeho pamiatky alebo výsmech tragického úmrtia, čo v žiadnom prípade nebolo našim zámerom. Ospravedlňujeme sa divákom, ktorých sa spracovanie tejto témy v rámci relácie dotklo,“ vyjadril sa producent a režisér seriálu Pumpa Peter Begányi.