Exprezident čelí škandálu! Napriek zákazu a bez rúška na obede!

Taká výhovorka ale rozhodne neobstojí. Podľa ministerstva zdravotníctva totiž Klaus nemal v podniku čo robiť, ani keby šiel len na záchod.

„Pán Klaus je náš verný zákazník a mal tú objednané jedlo so sebou do krabičky. Odskočil si u nás len na toaletu, “ povedal denníku Blesk manažér reštaurácie Dejvická 34, do ktorej Václav Klaus (79) zavítal na hodinu a štvrť. Bývalá hlava štátu pritom pri odchode žiadnu krabičku neniesla. Výhovorka manažéra tak rozhodne neobstojí.

Klausovi by nepomohlo, ani keby v reštaurácii skutočne presedel hodinu a štvrť na záchode. V podniku totiž podľa ministerstva zdravotníctva nemal vôbec čo robiť.

„Vládne opatrenia zakazujú prítomnosť verejnosti v prevádzkarni stravovacích služieb. Ak sa v danom priestore neposkytujú stravovacie služby, napríklad sa tam len predávajú potraviny a pod., Tak návštevu záchodu nemožno považovať za porušenie vládnych opatrení, “ uviedla pre eXtra.cz tlačová hovorkyňa ministerstva Barbora Peterová.

K podobnej výhovorke sa uchýlil aj Miroslav Kalousek , ktorý bol minulý rok v novembri taktiež pristihnutý pri návšteve reštaurácie. V pražskom podniku strávil niečo cez 40 minút. Pri odchode sa obhajoval tým, že si išiel len pre jedlo a pritom využil v reštaurácii toaletu. Tvrdenie mu ale nebolo nič platné, čo potvrdil sám politík, keď sa nasledujúci deň priznal a za celý škandál sa verejne ospravedlnil.

Ťažko ale povedať, či sa ospravedlnenia dočkáme aj od Klausa. Ten totiž patrí medzi odporcov vládnych nariadení, ktorá pred kamerami porušuje v jednom kuse, keď napríklad nenosia rúška. Klaus tak dáva ľuďom zlý príklad, čo prispieva k nedodržiavaniu vládnych nariadení.