Najsmutnejšie zistenie Cibulkovej škandálu: Naozaj si TOTO nikto nevšimol?

Očkovanie na Slovensku malo prebiehať v 4 vlnách. V tej prvej mali byť zaradení do zoznamu predovšetkým zdravotníci, ďalej zamestnanci DSS a zamestnanci kritickej infraštruktúry štátu.

Bývalá tenistka Dominika Cibulková však nespadá ani do jednej z týchto kategórii, no i napriek tomu bola zaočkovaná. Spolu s ňou aj manžel Michal. Ako je to možné? Nemocnica na Kramároch, kde vakcínu dostali, hovorí o zlyhaní svojho zamestnanca z vakcinačného centra.

Obhajoba
“Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila,” uviedla Cibulková na sociálnej sieti. Tvrdí, že do nemocnice prišla ako sprievod a neskôr sa mala zdravotníkov náhodne opýtať v akom období príde na rad s očkovaním. Na jej vyjadrenie reagovalo Ministerstvo zdravotníctva. “Vítame, že sa pani Cibulková dodatočne vyjadrila, že chce pomôcť v osvetovej kampani. V tejto chvíli by najlepšou formou kampane bola dobrovoľná práca v nemocniciach a následné informovanie o vážnosti ochorenia COVID-19 a dôležitosti očkovania.” Na celý incident stihol reagovať aj premiér Igor Matovič.

Fakty, ktoré nesedia
1.Verziu Cibulkovej však popierajú niektorí zdravotníci, ktorí sa ozvali do redakcie TV Markíza. “Tenistka a jej manžel mali podľa nich do očkovacieho radu prísť spolu s tamojším námestníkom pre zdravotnú starostlivosť. Nemocnica to odmieta, Cibulková má od rána vypnutý telefón. Otázne tiež je, komu robila bývalá svetová štvorka s manželom sprievod. V čase korony je totiž vstup do nemocnice obmedzený,” uvádza spravodajský portál Markízy. Manželia si zrejme robili sprievod vzájomne, ich konanie odborníci odsúdili.

2.“Budem rada, ak celá táto nešťastná udalosť bude mať pozitívny efekt v tom, že presvedčí čo najviac ľudí o potrebe očkovania. Veľmi rada akýmkoľvek spôsobom pomôžem v osvetovej kampani na podporu vakcinácie, ktorú považujem za bezpečnú a očkovanie proti Covidu za jediný správny a zodpovedný prístup,“ napísala Cibulková okrem iného vo vyjadrení. Viac ako kvetnaté slová a nevyžiadané PR vakcinácii by slovenskému zdravotníctvu pomohla finančná injekcia v podobe jej daní. A to je ten najsmutnejší fakt celého škandálu…

Dominika Cibulková totiž pred vyše 2,5 rokom zmenila adresu trvalého bydliska a hoci (nevedomky) prikývla na slovenskú vakcínu, jej peniaze si užívajú v Dubaji. Týmto krokom ušetrila tisíce na odvodoch.

FOTOGALÉRIA: