Dobré správy pre rodičov a ich deti: Žiaci sa vrátia do školských lavíc pod touto podmienkou!

Nemalo by náhodou ministerstvo školstva pracovať samostatne a rozhodovať o svojich záležitostiach samo, resp. konzultovať s odborníkmi zo sektoru zdravotníctva?

Zrejme malo, ale to by nebol náš premiér čoraz viac odhodlaný konať na vlastnú päsť a kľudne vyjadrovať slová sklamania zo všetkých, ktorí zdieľajú iný názor.

Od pondelka 7. decembra sa budú postupne otvárať niektoré školy. Informoval o tom po mimoriadnom rokovaní vlády minister školstva Branislav Gröhling. Pôjde o tie školy, ktoré sa zapoja do pilotného testovania. Otvoreniu bude predchádzať testovanie žiakov, ich rodičov i zamestnancov škôl.

“Som rád, že sme dospeli k nejakému rozhodnutiu a našli sme stred, že sa vieme akceptovať. Budeme to vyhodnocovať a potom sa otvoria školy od januára,” povedal premiér Igor Matovič.

Testovanie bude závisieť od situácie daného okresu. Tam, kde bude zlá epidemiologická situácia, testovať sa bude raz za 7 dní. V regiónoch s lepšou situáciou sa bude testovať raz za 14 dní a v tých najlepších raz za 21 dní.

VIDEO: