Matka dcére vsugerovala rakovinu, celý život ju držala na vozíku. Matku zavraždila!

Gypsy bolo úplne zdravé dievča, avšak jej matka Dee Dee bola presvedčená, že jej dcéra je vážne chorá. Donútila ju absolvovať stovky vyšetrení, nechala ju operovať, prinútila jazdiť na invalidnom vozíku, alebo ju presvedčila, že nemôže prijímať potravu ústami, ale len sondou … Nakoniec Gypsy Rose Blanchardová svoju matku zavraždila.

Začalo to už v čase, keď bola Gypsy Rose kojenec. Jej matka Dee Dee bola presvedčená, že dievča trpí spánkovou apnoe. Vyšetrenie v nemocnici jej obavy nepotvrdilo. Žena sa však nevzdávala a pre zmenu začala tvrdiť, že sa u dievčatka rozvinulo vzácne chromozomálne ochorenie. Skutočné peklo ale nastalo, keď mala Gypsy osem.

Vtedy spadla z motocykla svojho dedka. Matka ju ihneď odviezla do nemocnice, kde jej bolo povedané, že si dcéra urobila iba malú odreninu. Ovšem Dee Dee bola presvedčená, že jej dcéra bude potrebovať niekoľko operácií. Než sa tak stane, rozhodla, že bude pre istotu Gypsy jazdiť na invalidnom vozíku, aby sa jej zranenia nezhoršili.

Niekedy v tejto dobe zrejme tiež prestala Gypsy navštevovať školu, kde by sa mohlo prísť na to, že je úplne v poriadku. „Myslela som, že som od pása dolu paralyzovaná,“ povedala Gypsy v čase, keď už si odpykávala svoj trest vo väzení.

Otec malej Gypsy, Rod Blanchard, sa s Dee Dee rozviedol ešte pred dievčatiným narodením. Ženil sa už ako sedemnásťročný a rozvod odôvodnil tým, že bol ešte mladý a svadbu si dostatočne nepremyslel. O svoju dcéru sa však nikdy neprestal zaujímať, platil pravidelne alimenty, ktoré neskôr tvorilo 1200 dolárov mesačne.

Nad tým, prečo jeho zdravá a dobre vyvinutá dcérka musí podľa svojej matky jazdiť na vozíku, spať pripojená na monitor kontrolujúci činnosť srdca a ďalšie, bohužiaľ dostatočne nepremýšľal.

Zato babička Emmy Lois, matka Dee Dee, pochybnosti mala. Práve preto sa Dee Dee rozhodla z domu rodičov odsťahovať do nového bytu, kde si v pokoji mohla vymýšľať ďalšie a ďalšie choroby.

Postupne diagnostikovala svojej dcére okrem chromozomálnej poruchy a svalovej dystrofie tiež problémy so sluchom a zrakom. Navyše tvrdila, že Gypsy Rose začala trpieť záchvatmi.

Článok pokračuje na ďalšej strane.