Minister vnútra Mikulec upozorňuje, že počas zajtrajšieho zhromaždenia môže prísť k ohrozeniu životov!

„Len za minulý týždeň nám zomrelo 160 ľudí,” povedal Mikulec a dodal, že núdzový stav a obmedzenie pohybu si žiadali samotní zdravotníci. Kto podnecuje na účasť na zhromaždeniach, pošliapava podľa šéfa rezortu vnútra odkaz 17. novembra. „Demokracia nie je anarchia, demokracia je o tom, že platia pravidlá,” uviedol.

Prezident Policajného zboru Peter Kovařík zároveň pripomenul, že v čase núdzového stavu je za útok na verejného činiteľa trestná sadzba 12 až 25 rokov väzenia. „Našim účelom je, aby sme udržali verejný poriadok,” zdôraznil.

V utorok 17. novembra sa má v Bratislave konať ďalší protest proti obmedzeniam súvisiacim s koronavírusom. Podľa organizátorov, ktorí o tom informovali na sociálnej sieti, sa má začať o 15:00 na bratislavskej Hlavnej stanici.

Účasť na proteste potvrdili aj predstavitelia opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). „Ak ľudia nesúhlasia s vládnutím Igora Matoviča, mali by 17. novembra prísť a vysloviť svoj názor. Pokojným a demokratickým spôsobom, aby nedali Matovičovi dôvod na ďalší brutálny zásah,” uviedli predstavitelia Smeru-SD vo videu na sociálnej sieti.

VIDEO: