AKTUÁLNE: Matovič pripúšťa lockdown aj 3. kolo testovania! Je to normálne?

Premiér zvažuje tretie a dokonca aj štvrté kolo…
„Myslím si, že sa 99,9 % ľudí vyberie cestou celoplošného testovania,“ tvrdí líder hnutia Oľano, zvažujúc tretie a možno i štvrté kolo pretestovania obyvateľstva. Len v prvom kole sa zúčastnilo viac ako 3,6 milióna Slovákov, mnohí však konali najmä pod hrozbou sankcií. Je preto otázne, akým spôsobom sa bude vláda snažiť docieliť tak enormnú účasť i v ďalších plánovaných fázach.

Práve tento zámer by mohol údajne zraziť hodnotu denných prírastkov pod 500, čo by nám postupne zaisťovalo návrat k bežnému slobodnému životu. Matovič občanov upozorňuje na to, že v prípade nezáujmu o pokračovanie používania antigénových testov na celú verejnosť by sme sa mohli dočkať toľko obávaného tvrdého lockdownu, na aký pristupuje stále viac zahraničných krajín.

Premiér je toho názoru, že ak by sme zaviedli aj tretie kolo testovania za mesiac by začalo pribúdať max 500 prípadov denne. „A môžeme si žiť voľným životom,“ povedal. „Iba od náš záleží, koľkokrát na to bojisko pôjdeme a aké zbrane budeme používať,“ skonštatoval Matovič.

Ďalej poukázal na okolité európske krajiny, ktoré zavádzajú tvrdé lockdowny, vďaka čomu skončí väčšina bez práce a príjmu. My máme však na výber! Tretie kolo testovania alebo tvrdý lockdown. „Myslím, že 99,9 % ľudí si vyberie cestu celoplošného testovania,“ vyhlásil Matovič!