Nemal ani 30 rokov, bol zdravý a covide hovoril ako o chrípke. Mladík potom bojoval o život!

Myslel si, že je neporaziteľný
Chris Grailey si až do septembra 2020 myslel, že je mladý, zdravý a neporaziteľný. Všetko zmenila až dovolenka v Španielsku, kde sa rozhodol nenosiť rúšku. Už počas tejto dovolenky si všimol, že s ním nie je niečo v poriadku. Mal teplotu, veľmi sa potil a stratil čuch a chuť. Po návrate do Veľkej Británie sa jeho stav ešte zhoršil.

„Zaplatil som vysokú cenu. Predtým som nemal žiadne zdravotné problémy. Nechcem, aby ste niekto z vás spravil rovnakú chybu ako ja. Práve sa nachádzam na jednotke intenzívnej starostlivosti a čakám, čo bude ďalej. Môže sa to stať každému z vás, tak na seba buďte prosím opatrní, “ odkazuje verejnosti 29-ročný muž, ktorému po príchode do nemocnice lekári diagnostikovali nielen nový koronavírus, ale aj akútny zápal pľúc.

Apeluje na mladých ľudí, aby choroba nezľahčovali
Potom, čo má za sebou, Chris Grailey prehodnotil svoj prístup k novému koronavírusu. Zatiaľ čo predtým túto chorobu zľahčoval, teraz varuje zvlášť všetkých mladých a zdravých ľudí, aby nebezpečenstvo covidu-19 rozhodne nezľahčovali.

„To, čím som si za posledný týždeň prešiel, sa rovnalo peklu. Iba som ležal a bol som pripravený, že to naozaj vzdám. Nemohol som dýchať, chodiť ani sa hýbať. Pripadal som si ako zombie. Štyri rôzne antibiotiká, nonstop kyslík a v rukách viac dier ako feťák. Hovorím vám to preto, že som bol prvý, kto verejne tvrdil, že to všetko sú len zbytočné blbosti, ktoré nemáme riešiť. Hovoril som, že sme mladí a že to nedostaneme, pretože je to len obyčajná chrípka. Lenže to, čo práve zažívam, je naozaj skutočné, “ hovorí o koronavíruse otvorene 29-ročný muž.

„Neurobte rovnakú chybu ako ja,“ odkazuje muž mladým ľuďom
„Takže ak zase pôjdete na večierok a budete si myslieť, že ste neporaziteľní, spomeňte si na to, že to nabudúce môžete byť aj vy. Koronavírus môže dostať kohokoľvek. Ja mám 29 rokov a doteraz som nemal žiadne zdravotné problémy. Je to vážne. Nebuďte hlúpi. V živote ide rozhodne o viac. Váš život je príliš krátky na to, aby ste riskovali svoje zdravie. Dúfam, že ľudia nebudú robiť rovnaké chyby ako ja, “ odkazuje Chris Grailey vo videu všetkým mladým ľuďom.

VIDEO: