7 znakov, ktoré nám prezrádzajú, že naša duša je veľmi unavená a pomaly umiera

Je veľký rozdiel či náš život žijeme plnohodnotne a naplno alebo či len prežívame. V roku 1943 americký psychológ a filozof Abraham Maslow prišiel s myšlienkou, že základné potreby človeka sú rozdelené do piatich úrovní.

Tieto potreby sú zoradené hierarchicky – od tých základných po tie vyššie. Samozrejme, každý sa snaží naplniť si v prvom rade svoje základné potreby a až potom môže rozmýšľať o uspokojení svojich ďalších, vyšších potrieb.

Keď sú uspokojené základné potreby, čiže tie, ktoré udržiavajú naše telo pri živote (vzduch, voda, potrava), dostávame sa k abstraktnejším, no rovnako dôležitým potrebám človeka.

Ak chceme porozumieť človeku a ľudstvu ako celku je dôležité mať túto súvislosť stále na pamäti.

5 úrovní ľudských potrieb (Maslowova pyramída):

Zvláštnosťou tejto pyramídy potrieb však je, že keď dlhodobo zanedbávame naše vyššie potreby, odskáče si to naša duša a nie naše telo.

Naša duša, naše duševno, začne postupne chradnúť a nakoniec sa zrúti…

Milióny a milióny ľudí po celom svete majú na svojich bankových účtoch dostatok peňazí, majú mnoho priateľov na Facebooku a množstvo aktivít, ktorými majú vyplnené svoje dni.

Vďaka tomuto všetkému milióny ľudí zatiaľ celkom dobre prežívajú. No ich samotné ja, ich jedinečná osobnosť, je vyprahnutá a úplne znecitlivená.

Preto si začnime lepšie všímať tie nenápadné signály, ktoré by nám mohli prezrádzať, že sme zabudli nasýtiť potreby našej duše. Riskovali by sme tak, že premrháme to najdrahšie, čo v živote máme – čas.

Majme sa na pozore: 7 príznakov, ktoré nám hovoria, že naša duša hladuje:

Článok pokračuje na ďalšej strane.