Naozaj sú hrdinovia? Spoveď slovenského záchranára pobúrila: Nebojujeme ťažko v prvej línii!

Mužovi sa totiž vôbec nepáči, že ľud zrazu začal vnímať zdravotníkov, policajtov a hasičov ako nejakých hrdinov a dokonca im nezištne posielať rôzne dary.

,,Nie je pravda, že ako ťažko bojujeme v prvej línii. Počet výjazdov klesol cca o 30-40%, máme pravidelné služby, menej nadčasov, pracujeme ako doteraz, robíme rovnakú prácu ako doteraz, akurát menej.. užívame si to.. s koronavírusom sme sa doposiaľ poriadne ani nestretli,” šokoval na Facebooku dlhoročný záchranár, podľa ktorého by mal začať národ pomáhať ľuďom bez práce a nie im, majúcim pravidelní plat.

,,Najviac neznášam heslo – zostali sme v práci pre vás, vy zostaňte doma pre nás. Myslíte si, že tí ľudia, ktorí sú doma a nemajú doslova čo žrať, by nechceli ísť do práce?? Myslíte si, že zostať doma je jednoduchšie? Jednoducho nemám rád, keď sa záchranár stavia do role obete, pseudohrdinstva a vo falošnej pokore píše na sociálnych sieťach, ako riskuje svoje zdravie na pomoc iným. Riskuje svoje zdravie? Život? Dal by som mu znova spraviť test z BOZP,” zamýšľa sa neznámy z radu zdravotníkov, ktorých podľa neho verejnosť ešte nedodávna kritizovala a neustále na nich hľadala chyby.

,,Doteraz sme boli pre spoločnosť hovná, no zrazu sme hrdinovia. Prečo? Že robím to čo doteraz? Že robím to, čo nikto doteraz nedocenil? Ďakujem, neprosím, neskoro. Ak si záchranár, hasič, policajt, zamysli sa. Áno, týmto si škodím, viem, se*iem si do úst. Len chcem, aby si ľudia otvorili oči a poznali pravdu, nemôžem takto ďalej. Zdieľajte to a nezabudnite ma hejtovať. Ďakujem. Váš anonym,” ukončil svoj príspevok, ktorý si môžete nižšie prečítať v plnom znení.

ÚPRIMNÁ SPOVEĎ ZÁCHRANÁRA v plnom znení
ÚPRIMNÁ SPOVEĎ ZÁCHRANÁRA: Nie je pravda, že ako ťažko bojujeme v prvej línii. Počet výjazdov klesol cca o 30-40%, máme pravidelné služby, menej nadčasov, pracujeme ako doteraz, robíme rovnakú prácu ako doteraz, akurát menej.. užívame si to.. s koronavírusom sme sa doposiaľ poriadne ani nestretli

Od Vás: Ahojte, som zdravotnícky záchranár, pracujem už nejaký ten piatok vo svojom obore a nepáči sa mi v dnešnej dobe pár vecí, ktoré by som chcel, aby lajcká verejnosť vedela. Z duše nenávidím pokrytectvo a faloš, no som jej súčasťou a nepáči sa mi to. Ako máme možnosť vidieť, všade po internete či v médiách kolujú informácie o tom, aký sme my záchranári, hasiči a policajti v poslednej dobe hrdinovia, ako ťažko „bojujeme“ v prvej línií. Čím to je? Ako to začalo? Neviem, ale nepáči sa mi, že všetci záchranári či všeobecne zdravotníci sa stavajú do role obete, alebo tzv. pseudohrdinstva. Ľudia nás vidia ako hrdinov dnešnej doby, tlieskajú nám na balkónoch, dostávame obedy zadarmo, kávu zadarmo, pitný režim od Coca-coly, Birellu, sladkosti, bagety.. na záchranárskych stránkach sa stanice fotia, čo všetko od ľudí dostali, lajci len špekulujú, ako týchto „hrdinov“ dnešnej doby podporiť, ako im pomôcť prekonať to „utrpenie a bolesť“.

Vyvediem Vás z omylu, skutočnosť je ale úplne iná, počet výjazdov klesol cca o 30-40%, máme pravidelné služby, menej nadčasov, pracujeme ako doteraz, robíme rovnakú prácu ako doteraz, akurát menej.. užívame si to.. s koronavírusom sme sa doposiaľ poriadne ani nestretli (1400 nakazených z 5,4 milióna ľudí).. a aj tých 1400 ľudí zväčša nepotrebovalo pomoc záchranárov. Policajti a hasiči detto. Máme zatiaľ najlepšie obdobie a hlavne stály pravidelný plat. Súkromní podnikatelia, živnostníci, taxikári a rádovo desaťtisíce ľudí prišlo o prácu, nemajú ako platiť účty, hypotéku, leasing.. jednoducho krachujú.. tým treba pomôcť, o nich by sa mal štát postarať, oni sú hrdinovia, že ostali doma. A my, čo máme pravidelnú mzdu sme podľa spoločnosti chudáci v prvej línií a hrdinovia. Blbosť! Najviac neznášam heslo – zostali sme v práci pre vás, vy zostaňte doma pre nás. Myslíte si, že tí ľudia, ktorí sú doma a nemajú doslova čo žrať, by nechceli ísť do práce?? Myslíte si, že zostať doma je jednoduchšie?

Jednoducho nemám rád, keď sa záchranár stavia do role obete, pseudohrdinstva a vo falošnej pokore píše na sociálnych sieťach, ako riskuje svoje zdravie na pomoc iným. Riskuje svoje zdravie? Život? Dal by som mu znova spraviť test z BOZP! Áno, sú záchranky, ktoré robia testy na covid19 a nezastavia sa, sú dobrovoľníci v stanoch, ktorí tam sedia 12 hodín a makajú v oblekoch a respirátoroch, sestričky na infekčnom detto.. oukej, zaslúžia si rešpekt. Veľká poklona zdravotníkom v krajinách ako Taliansko, Španielsko či Francúzsko, zaslúžia si potlesk a aj nejaké to občerstvenie, rešpekt pred nimi, sám neviem ako by som vydržal ťahať 24-ku niekde na Áre v obleku s respirátorom na tvári. Ale lezie mi krkom, že na Slovensku sa pre integrovaný záchranný systém zatiaľ dokopy nič nezmenilo a verejnosť nás vidí ako hrdinov, zdravoťáci si užívajú túto fejkovú krátkodobú slávu a doslova niekde žobrú o to, aby dostali viac vecí zadarmo. Áno, som záchranár ale tú prácu robím preto, lebo ma baví pomáhať ľudom – baví ma riešiť ťažšie veci ako autonehody, rôzne srdcové či mozgové príhody ale aj banality, ako pomoc dôchodcom či mladším ľudom s bežnými často banálnymi ochoreniami.

Doteraz nás zdravoťákov hejtovali, každý sa len sťažoval a hľadal chyby, najväčší strach máme z úradu pre dohľad, záchranka sa doteraz zneužívala no zrazu to medializujú, doteraz sme boli pre spoločnosť hovná, no zrazu sme hrdinovia. Prečo? Že robím to čo doteraz? Že robím to, čo nikto doteraz nedocenil? Ďakujem, neprosím, neskoro. Ak si záchranár, hasič, policajt, zamysli sa. Áno, týmto si škodím, viem, seriem si do úst. Len chcem, aby si ľudia otvorili oči a poznali pravdu, nemôžem takto ďalej.
Zdieľajte to a nezabudnite ma hejtovať. Ďakujem. Váš anonym.