Slovákom nestačia ani prísne nariadenia: Hlúposť ukázali v plnej paráde!

Parkovisko plné áut pred vstupnou bránou do Gadera, hovorí za všetko. Práve Turiec je totiž známy svojimi nádhernými prírodnými chodníkmi a krásami, aké ponúka len máloktorý kraj na Slovensku.

Karanténu a veľkonočné sviatky sa rozhodli viacerí tráviť práve tu, no aj keď sa to nezdá, na jednom mieste môže byť viac ľudí ako v nákupnom centre.

„Je maximálne nezodpovedné sa v časoch pandémie takto hromadne stretávať. Ja chápem, že je ťažké sedieť v paneláku, keď je vonku pekne a každého to láka do prírody,” hovorí pre sme.sk blatnický starosta.

„Na jednej strane žiadame našich dôchodcov, aby z domu vychádzali čo najmenej, na objednávku im vozíme stravu, ktorú pre nich varíme v jedálni škôlky. Ďalej im v prípade záujmu zabezpečujeme nákupy a ak už do potravín idú sami, v prevádzkach sú zavedené obmedzené vstupy. A druhej strane sa nám v doline hromadne stretáva pol Turca. No aký to má potom celé význam?“ rozhorčene dodáva starosta.

Ako ste na tom vy? Poctivo sedíte v paneláku alebo na dvore, či aj vy hľadáte možnosti, ako utiecť do prírody? Každopádne, nemali by ste zabúdať na aspoň dvojmetrové rozostupy (samozrejme, že to neplatí pre tých, ktorí bývajú v jednej domácnosti) a taktiež na rúško. Buďme zodpovední a nepokazme si to!

Ďalšie pobúrenie spôsobili návštevníci pri jazere Draždiak.
Ako totiž uviedla polícia Slovenskej republiky, k petržalskému jazeru Draždiak sa počas uplynulého slnečného víkendu prišli opaľovať desiatky rekrentov. Okrem skutočnosti, že tu bolo aj množstvo rizikových seniorov, nikto z prítomných nemal rúško, a dokonca sa zhromažďovali vo väčších skupinách. K celému prípadu sa vyjadril aj prezident policajného zboru Milan Lučanský, pričom uviedol, že v niektorých prípadoch museli muži zákona pristúpiť i k pokutovaniu!

“Chcem opätovne vyzvať ľudí, aby si uvedomili, aké je dôležité nezdružovať sa, nosiť rúška a dodržiavať medzi sebou rozostupy, ak idete do prírody. Nielenže porušujete uznesenie vlády, ale dopúšťate sa priestupku, kde vám hrozí pokuta od tisíc eur až po 1659. Mnohých sme upozorňovali, usmerňovali a museli sme pristúpiť aj k pokutovaniu. Dôrazne vás žiadame, aby ste boli zodpovední, lebo pre pár teplých dní, môžete predĺžiť a zhoršiť situáciu na Slovensku.”

FOTOGALÉRIA: