Obyvatelia Wu-chan tvrdia: Krematória vydávajú tisícky urien denne, oficiálne čísla údajne nesedia! Vláda klame!

To však znamená, že za 12 dní rozdajú približne 42 tisíc urien s ľudskými ostatkami. Keď sa od toho odpočítajú očakávané úmrtia na základe štatistík úmrtnosti z minulých rokov, stále zostáva cca 26 tisíc mŕtvych navyše.

To je teda osemkrát viac, než Čína uvádza v oficiálnych dátach. Matematické výpočty síce nie sú dôkazom o skresľovaní oficiálnych čísel, však nahrávajú špekuláciám o skutočnom počte obetí koronavírusu.

Server Caixin Global uverejnil fotografiu, na ktorej sú údajne zachytené tisíce urien. To vyvoláva ďalšie otázky aj ďalšiu vlnu špekulácií .. „Nie je možné, aby ich bolo iba niekoľko tisíc, keď celý čas krematória fungujú nepretržite,“ povedal pre Radio Free Asia jeden z miestnych.

Čína sa vracia do normálu
Hoci v Číne boj s vírusom nekončí, bežný život sa pomaly vracia do zabehnutých koľají. Množstvo firiem začína opäť fungovať a dokonca už znovu začal pouličný predaj potravín. Fungujú aj trhy, kde sa predáva živá zver a mäso všetkého druhu, vrátane toho netopierieho. Podľa niektorých vedcov sa vírus mohol na človeka preniesť práve z netopiera.