Starý pán uprostred trosiek sa stal symbolom tragédie v Prešove. Jeho dcéra prehovorila!

Býval v dome so svojou manželkou, ktorá tam zomrela s ním. “Moja mama tam určite zostala a môj otec bol ten na záberoch,” uviedla pre televíziu Markíza jeho dcéra. Hasiči sa k nim nedokázali včas dostať. Tiež preto, že výbuch úplne zničil schodisko, po ktorom zostala len prázdna šachta. Plošina, ktorú mali hasiči, nedosahovala najvyšších poschodí, kvôli poveternostným podmienkam nemohol byť nasadený vrtuľník. Ďalší muž sa snažil pred plameňmi zachrániť skokom na balkón o poschodie nižšie, spadol dole na zem.

V dome sa nachádzala aj Alena, ktorá bola doma so svojím deväťročným synom. “Viac ako hodinu sme tam čakali a nikto neprichádzal,” opísala okamihy úplnej hrôzy. “Sedeli sme pri okne v kuchyni a čakali sme,” dodala. Alena sa synčekom však mala šťastie. Zo sutín zdemolovaného domu sa dostala v poriadku. “Myslela som, že tam zostaneme,” uviedla so zlomeným hlasom s tým, že sa z hrôzy, ktorou sa synčekom zažili, bude ešte dlho spamätávať.

Marek Majoroš, ktorý býval s manželkou Silviou na deviatom poschodí, bol vo výťahu, keď došlo k explózii. Vo chvíli, keď uviazol v kabíne, si myslel, že sa von nedostane. “Výťah sa zavrel, pohol sa a vtedy to buchlo,” uviedol Marek pre Tvnoviny.sk. Zranený sa nakoniec dostal z uzavretého priestoru von. “Na poschodí sme boli štyria a jednu pani sme počuli kričať, potom prestala,” opísal hrôzu Marek. “Chvalabohu to pre nás skončilo šťastne, len mi je ľúto susedov,” uviedla manželka Marka Silvia.

V piatok sa znovu narodil aj pán Ján. “My sme stáli na balkóne a kričali sme, aby šli hore,” uviedol a dodal, že vyviazol s poranenou hlavou. “Bola tam matka s dieťaťom. Našťastie sa ich podarilo zachrániť, ” uviedol s tým, že pred štyridsiatimi rokmi tam už zažil požiar. Všetkých obyvateľov sa zo sutín domu však zachrániť nepodarilo.

FOTOGALÉRIA: