Čaputová prezradila prvé mená: Aha, ktoré známe tváre z TV skončia v paláci!

Jej hovorcom sa stane bývalý moderátor relácie O 5 minút 12 Martin Strižinec a uviedla aj dvoch poradcov Mariána Leška a Juraja Rizmana.

„Veľmi si vážim, že moju ponuku na poradcu pre vnútornú politiku prijal Marián Leško, človek, ktorý pozná slovenskú politiku tak dobre ako málokto. Teším sa, že mojím hovorcom sa rozhodol stať Martin Strižinec, moderátor a novinár s bohatými skúsenosťami v mediálnej oblasti. Tretím človekom, ktorého dnes predstavím, je Juraj Rizman, s ktorým máme za sebou dlhoročnú profesionálnu spoluprácu z VIA IURIS a som rada, že bude zastrešovať tému životného prostredia a občianskej spoločnosti,“ uviedla Čaputová.

Tieto mená pritom netreba zvlášť predstavovať. Marián Leško je novinár a politický komentátor, ktorý sa pravidelne objavuje ako glosátor aj v relácii Sedem, ktorú zároveň pripravuje. Okrem toho pôsobil v nadácii Zastavme korupciu a napísal viacero politických kníh. Martin Strižinec prešiel ako moderátor cez rádio Expres, televíziu TA3 a posledne aj RTVS, kde sa objavoval v obľúbenej politickej relácii O 5 minút 12. Momentálne je doktorandom na Katedre žurnalistiky FiF UK. Juraj Rizman je známy slovenský environmentalista pôsobiaci v organizácii Greenpeace SR. Zasadil sa proti ťažbe zlata a uránu, no zohral aj dôležitú rolu v kampani na podporu zrušenia Mečiarových amnestií. Od roku 2012 pôsobí v Rade vlády pre mimovládne neziskové organizácie.

FOTOGALÉRIA: