Honza Musil dva mesiace po páde: SPOVEĎ o invalidnom ŽIVOTE! A o rezaní do tela zaživa

„Žiadny dátum, kedy by som mohol odísť z nemocnice domov, ani konkrétnejšie lekárske prognózy neexistujú, aj keď sa málinko darí. Je to beh na dlhú trať, „napísal denníku Aha! Musil. „Už by som sa rozhodne nechcel dočkať leta v nemocnici. Teraz som v tej fáze, že som po tretej operácii a výsledné resumé od lekárov ma čaká o tri týždne, kedy mi povedia, ako budem rehabilitovať a kam sa to posunie, „prezradil na TV Barrandov. Za niekoľko mesiacov by mu mali pri ďalšom chirurgickom zákroku odstrániť kovovú doštičku, ktorú mu po zlomení chrbtice voperovali.

„Už mi vytiahli svorky, ktoré som mal miesto klasických stehov. Čaká ma ešte CT vyšetrenie a kontroly po tretej operácii. Potom sa rozhodne, čo bude ďalej, „zveril sa časopisu Sedmička. „Človek musí málinko počítať s tým, že to nemusí byť také dobré, ako by si želal,“ dodal Honza opatrne.

Okrem bolestivého cvičenia má za sebou aj veľmi traumatizujúce zákroky. „Vo vinohradskej nemocnici mi robili zaživa dieru medzi rebrami. Keby mi to niekto povedal dopredu, tak utečiem, ale tam som to chcel mať za sebou, „popísal Musil hroznú skúsenosť. Ďaleko viac ho teraz desí narkóza, ktorú zle znáša a znamená pre neho zakaždým krok späť.

Tri operácie:

1. operácie zlomené chrbtice, deviatich rebier a prepichol pľúca

2. revízia rozdrvených stavcov

3. stabilizácia

FOTOGALÉRIA: